Внимание. На сайте действуют возрастные ограничения.

Я подтверждаю что мне исполнилось 18 лет
Літнє розе в закладах Києва: локації для теплого вечора за келихом рожевого вина і закусками - PostEat

пошук

Літнє розе в закладах Києва: локації для теплого вечора за келихом рожевого вина і закусками
19-06-2019 0 2549


Літнє розе в закладах Києва шукала редакція PostEat. Рожеве вино — це тип вина, який містить у собі деякі складові виноградної шкірки, проте недостатньо, аби вважати його червоним. Коли було виготовлено перше вино розе, достеменно не відомо, але дуже ймовірно, що переважна більшість червоних вин в старовину були ближче за зовнішнім виглядом до сучасних рожевих вин, ніж до сучасних червоних. Це пов’язано з тим, що багато методів виноробства, які використовуються для виготовлення танінних червоних вин, не були поширені в стародавньому виноробстві. В давні віки червоний і білий винний виноград чавили руками та ногами одразу після збору врожаю, а на мацерацію (настоювання) відводився короткий проміжок часу, тому кольоровий пігмент у рожевому вині був ненасичений. Навіть з появою нових методів виробництва вина винороби віддавали перевагу виготовленню світлих фруктових вин. Ще за часів древніх греків та римських виноробів вина після жорсткого преса та витримані вважались різкими й не користувались популярністю. До Середньовіччя популярністю користувались «вина однієї ночі» — біло-рожевого кольору, витримані на виноградній шкірці лише одну ніч.

Технологія виробництва рожевого вина схожа з виробництвом білого, відмінності є лише на початковому етапі. Основних способів виробництва рожевого вина два: пряме вижимання і мацерація (настоювання). У першому випадку темний виноград вичавлюють, але сік дуже швидко відокремлюють від шкірки. Він встигає лише злегка змінити колір, і вино з нього має світло-рожевий колір. Під час мацерації сік темного винограду настоюють на шкірці, але недовго — якщо для виробництва червоного вина сік залишають разом зі шкіркою ферментуватись приблизно тиждень, то для створення рожевого вина мезгу досить потримати в соку близько трьох годин. Цей спосіб дозволяє отримати вина більш насиченого відтінку і смаку. При створенні рожевого вина вкрай важливо точно вловити момент відділення соку від мезги, щоб вино не вийшло ні червоним, ні білим, тому час настоювання ретельно підбирається і контролюється в залежності від особливостей вихідної сировини, бажаного кольору і смаку напою. Цей процес доволі складний, вимагає великого досвіду і фінансових витрат, що і формує не надто низьку ціну на рожеві вина.

Менш поширений спосіб, який дозволяє робити чудові рожеві вина — saignée (фр. кровопускання), при якому сусло відділяється і зливається одразу після того, як виноград виділив сік під власною вагою ягід, без використання пресування. Таке вино вважають свого роду побічним продуктом виробництва червоного вина, бо його початкова функція — зробити червоне вино більш концентрованим. Вина, вироблені методом saignée мають яскравіший і насичений колір, а їх смак більш насичений, ніж в інших рожевих вин.

Рожеве вино можна робити з будь-яких сортів червоного винограду. Найчастіше для нього використовують виноград сортів гаранча (ґренаш), санджовезе, мурведр, кариньян, сенсо. У Франції розе роблять з піно нуар, в Австралії — з шираз. Виробляють рожеве вино і з білого винограду, наприклад, з рожевого мускату або піно гріджіо.

Рожевому вину притаманна кислинка і легкість, а також насиченість. Завдяки цьому рожеве сміливо можна назвати універсальним: воно смакує з м’ясними рибними та овочевими стравами, фруктами. Чудово поєднується рожеве вино з паельєю, морепродуктами, з більшістю сирів, паштетів та десертів. Подають його охолодженим до 8-10°С — це відмінний напій для романтичного побачення і для спекотного літнього вечора. Шукайте рожеве вино в закладах Києва та насолоджуйтесь літніми вечорами!

Like a local’s wine bar

Де: вул. Льва Толстого, 5; вул. Січових Стрільців, 26.

Бюджет: ₴₴. Пироги (60 – 75 грн), намазки (70 – 80 грн), плато (149 грн), українські делікатеси (39 – 129 грн), сети (80 – 320 грн).

Страви: пиріг під рожеве (цибулево-сирний пиріг) – 60 грн, хумус з овочевими паличками та хлібом – 80 грн, сирне плато (фермерські сири з винним соусом) – 149 грн, сет равликів – 129 грн/5 шт.

Напої: власне вино Like a Local’s рожеве «Мур» (сухе, сорт винограду Піно-нуар) – 300 грн, «Розе Горобчики. Котнар» (сухе) – 250 грн, «Москато Розе. Кубей Вайнери» (напівсолодке) – 250 грн, ігристе «Розе Брют Гран Резерв. Шабо» – 700 грн.

Деталі: винні бари від ідейних натхненників фестивалю «Kyiv Food and Wine Festival», енотека українських вин, сети закусок на компанію, основи локаворства, лояльна цінова політика, лаконічний інтер’єр.

Like a local’s wine bar це бари, концепція яких — знайомство публіки з кращими позиціями українського виноробства та гастрономії. Винотека барів об’єднала унікальні локальні вина і більше десятка локальних виноробів і винних господарств, а кулінарна частина доповнює позиції винної карти місцевою гастрономією: українські устриці, равлики, козячі сири, м’ясні та овочеві делікатеси. В барах ви можете спробувати розе від різних українських виробників та розе власного виробництва Like a local’s wine bar.

Винотека «Бібліс»

Де: вул. Цитадельна, 6/8.

Бюджет: ₴₴. Закуски (59 -159 грн), сендвічі (99 — 109 грн), салати (139 — 169 грн), брускети (39 — 59 грн), десерти (59 — 89 грн), сир (від 32 грн за 100 г).

Страви: моцарела з сезонними томатами – 129 грн, тартар з телятини – 159 грн, сендвіч з авокадо та шпинатом – 99 грн, брускета з хамоном та крем-сиром – 39 грн.

Напої: вино (пляшка) від 120 грн, віскі — від 550 грн/ пляшка.

Деталі: винний бар-бутик і кафе; літня тераса; винні дегустації.

Винотека «Бібліс» відкрилася на Печерську та втілила новий для столиці формат, поєднавши винний бар-бутик і кафе. Саме тут можна влаштувати затишну дівочу зустріч та поспілкуватись за келихом улюбленого вина. В лаконічному меню винотеки «Бібліс» зібрані легкі страви, які найкраще смакуватимуть до вина. За бажанням гостя тут можуть розлити будь-яку пляшку вина або міцнішого алкоголю з полиці бутика без додаткової плати. Закускою до вина можуть стати не лише страви з основного меню винотеки, а й сирна або м’ясна гастрономія з вітрини в залі, яку також подадуть за ціною вітрини.

Win Bar — Винний бар

Де: вул. Хорива, 16/7.

Бюджет: ₴₴. Закуски (64 – 645 грн), основні страви (128 – 315 грн), десерти (75 – 145 грн).

Страви: сморреброд з моцарелою та томатною сальсою – 106 грн, салат з лососем гравлакс, спаржею та гірчично-лимонною заправкою – 228 грн, карпатська форель на грилі з соусом песто – 245 грн.

Напої: Salentein Portillo Rose Malbec – 485 грн/750 мл, Pere Anselme Cotes de Provence Rose AOC – 125 грн/150 мл, Freeda Rosé Trevenezie – 150 грн/150 мл.

Деталі: один з найкрасивіших винних барів міста, ланчі з 12:00 до 16:00 по буднях, середня цінова політика, знаходиться на Подолі, інтер’єр створений YOD design lab, в п’ятницю і суботу працює до 02:00, повноцінне меню, в винній карті зібрані вина з різних країн світу.

У Win Bar винна карта оновлюється в залежності від сезону. У закладі виводять з карти деякі позиції і доповнюють або розширюють її за рахунок нових цікавих пропозицій, що з’являються в кейсах партнерів. У Win Bar вам запропонують різні класичні вина, а також автохтони, органічні вина і вина з лімітованих колекцій. З рожевих вин радимо спробувати аргентинське Salentein Portillo Rose Malbec з тонким ароматом троянди і червоних ягід. До легкого салату або рибної страви пасуватиме французьке Pere Anselme Cotes de Provence Rose з вишуканими нотами червоних ягід та цитрусових.

Vinostudia

Де: вул. Антоновича, 13.

Бюджет: ₴₴. Гарячі закуски (75 – 180 грн), до келиха вина (30 – 180 грн), салати та сендвічі (85 – 140 грн).

Страви: сет брускет – 180 грн, мікс оливок – 100 грн, салат з прошуто, томатами, моцарелою та мигдалевими пластівцями – 115 грн, хрумкі тигрові креветки з гострим соусом – 180 грн, равлики – 155 грн/6 шт., сирне антипасті – 180 грн.

Напої: Les Eglantiers Tavel – 775 грн/750 мл, Bardolino Chiaretto – 95 грн/150 мл, Ott By Ott Rose – 225 грн/150 мл.

Деталі: демократичний винний бар в центрі Києва, більше 150 пляшок відбірного вина у колекції, кава (100% арабіка), резерв столів, підходить для компанії, цікаві заходи, присвячені винам і виноробами.

Vinostudia позиціонує себе як демократичний винний бар в центрі Києва. В закладі зібрали колекцію вин з більш ніж 150 пляшок відбірного вина. Тут з задоволенням підберуть напій саме для вас – просто розкажіть про свої винні вподобання. Ви можете замовити вина як побокально, так і у пляшці. Зверніть увагу на пляшку французького рожевого сухого Les Eglantiers Tavel зі свіжим фруктовим смаком з нотками суниці, м’якою кислотністю та інтенсивним сливовим присмаком — воно ідеально смакуватиме до холодних рибних страв. До сирного антипасті замовляйте келих італійського сухого Bardolino Chiaretto зі свіжим ягідним смаком.

Vinsanto Wine bar

Де: вул. Пушкінська, 20.

Бюджет: ₴₴. Салати (155 – 264 грн), основні страви (140 – 325 грн), десерти (118 – 155 грн).

Страви: лайт-салат з руколою, пармезаном, авокадо та томатами чері – 191 грн, іспанський салат з морепродуктами, йогуртом та медовим соусом – 236 грн, тунець на грилі з томатною сальсою – 325 грн, тартар з лосося – 210 грн.

Напої: Sangiovese Rosato Le Cinciole 2017 – 200 грн/150 мл, Zinfandel Rose – 166 грн/150 мл, Spy Valley Pinot Noir Rose – 196 грн/150 мл.

Деталі: сучасний винний бар, витончена кухня, багатий вибір італійських вин, понад 20 різновидів ігристих вин, винні дегустації по середам, рекомендації сомельє, можливість приватної винної дегустації, спеціальний еноматик, що дозволяє зберігати відкриті вина до 30 днів без втрати смакових якостей і ароматики.

Vinsanto Wine Bar — винний бар в центрі Києва. У винній карті закладу представлений великий вибір вин з різних регіоні Італії, а також позиції з Чилі, Франції, Португалії та інших винних країн. Вишукані страви з меню  якнайкраще підкреслять смак обраних вин. Спробуйте біодинамічне тосканське Sangiovese Rosato Le Cinciole 2017, яке має ніжний квітковий аромат. Якщо полюбляєте рожеве вино з освіжаючим фруктовим смаком, обирайте каліфорнійське Zinfandel Rose.

osteria Pantagruel

Де: вул. М. Лисенка, 1.

Бюджет: ₴₴₴. Класичні закуски (149 – 309 грн), домашня паста від Костантіно Пассалаква (199 – 329 грн), м’ясні страви (189 – 1699 грн).

Страви: вітело тонато – 169 грн, салат капрезе з моцарелою ді буфала – 299 грн, гуакамоле з поке із шотландського лосося – 279 грн.

Напої: Pinot Grigio Ramato DOC, 2017 – 128 грн/100 мл; Gròttolo, Rosato Toscano IGT, 2016 (Colle Massari) – 650 грн/750 мл; Cerasuolo, Montepulciano d’Abruzzo DOC, 2005 (Valentini) – 1950 грн/750 мл; Ferrari, Brut Rosé, Trento DOC – 1090 грн/375 мл.

Деталі: ресторан братів Гусовських, італійська кухня, сніданки по буднях з 8:30 до 11:00, винна карта, спеціальне меню, стильний інтер’єр, винні дегустації та еногастрономічні вечори, багаторічний досвід роботи.

Osteria Pantagruel —перший з проєктів сім’ї ресторанів Гусовського, який вже понад 20 років прищеплює українцям любов до традиційних смаків Італії. Шеф-кухар Костантіно Пассалаква приїхав до Києва з італійського регіону Лігурія і в основу кухні ресторану поклав домашні рецепти своєї родини. Розмаїття винної карти Osteria Pantagruel складають виключно італійські позиції всіх видів — десертні, білі, червоні, рожеві, ігристі вина і навіть грапа. В Osteria Pantagruel ви можете випити келих Pinot Grigio Ramato — його свіжий фруктовий букет з нотами білого персика, ожини і ароматом диких квітів ідеально пасуватиме літньому вечору.

Фото: Like a local’s wine bar, Винотека «Бібліс», Win Bar — Винний бар, Vinostudia, Vinsanto Wine bar, osteria Pantagruel

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi