Сауерний маршрут барами Києва: куди вирушити за смачними сауерами? - PostEat

пошук

Сауерний маршрут барами Києва: куди вирушити за смачними сауерами?
11-07-2019 0 3757


Сауерний маршрут барами Києва підготувала для вас редакція PostEat. Сауери (від англ. sour — «кислий») це традиційне та одне з найстаріших сімейств коктейлів. Про сауери ще 1862 року в книжці How to Mix Drinks or The Bon-Vivant’s Companion писав «батько американської міксології», бартендер Джеррі Томас (Jeremiah «Jerry» P. Thomas). Він також вказував на походження сауерів від пуншу – напою, що був завезений моряками з Індії до Англії на початку XVII століття й звідти розповсюдився по Європі.

До складу сауерів входять: алкогольна основа (ром, віскі, джин тощо), сік лимона чи лайма та «підосолжувач» — triple sec, сиропи тощо. До деяких коктейлів додають також яєчний білок. Сьогодні багато сауерів входять до списку офіційних коктейлів Міжнародної асоціації барменів (IBA):

  • White Lady (коктейль на основі джину з Triple Sec чи лікером Cointreau);
  • Whiskey sour (коктейль на основі віскі (бурбону), лимонного соку та цукрового сиропу. Найдавніша згадка про коктейль «Віскі сауер» — публікація в газеті Вісконсіна Waukesha Plain Dealer (США) в 1870 році);
  • Daiquirí (коктейль кубинського походження, в основі якого – світлий ром. Дайкірі був улюбленим напоєм Джона Кеннеді і Ернеста Гемінгвея. Має багато різноманітних варіацій);
  • Caipirinha (коктейль на основі національного напою Бразилії, кашаси, з додаваням лайма, тростинного цукру та льоду);
  • Kamikaze (коктейль на основі горілки, лікеру Triple Sec та соку лайма);
  • Pisco sour (коктейль на основі перуанського або чилійського Pisco. Його вперше приготував на початку 1920-х років американський бармен Віктор Вон Морріс в Лімі, Перу. В перуанській версії коктейлю в якості основи використовують перуанський піско, до якого додають сік лайма чи лимона, сироп, лід, яєчний білок і ангостуру. У чилійській версії з рецепту виключають настоянки і яєчний білок, але додають чилійський піско і лайм з Піки);
  • Margarita (коктейль латиноамериканського походження на основі текіли, апельсинового лікеру Cointreau та лаймового фрешу. Існує багато версій появи цього напою, і практично у всіх фігурує жінка на ім’я Маргарита. Сам коктейль також має безліч варіацій);
  • Sidecar (англ. – коляска для мотоцикла; коктейль на основі коньяку, апельсинового лікеру та лимонного соку. Вважається, що він був придуманий в кінці Першої світової війни у Лондоні або в Парижі).

Вирушайте у сауерний маршрут барами Києва разом з PostEat!

4844 Outlaw Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Кловський узвіз, 13.

Бюджет: ₴₴. Закуски (95–260 грн), салати (165–210 грн), бургери (180–255 грн), десерти (45–110 грн).

Страви: плато сирів – 210 грн, салат з пастрамі, руколою та сиром дорблю – 210 грн, суп рамен з курячим філе гриль – 110 грн, курячий стейк з овочами та соусом дорблю – 185 грн, бургер 4844 — 210 грн.

Напої: сауери: The last movie star – 155 грн, El Galo – 170 грн, 5 Doctors – 175 грн, вино – від 105 грн/бокал, міцний алкоголь – від 75 грн/50 г, безалкогольні напої – від 35 грн, чаї – від 75 грн.

Деталі: двоповерховий pre-party бар, лаконічне меню з акцентом на бургери, легкі закуски та салати, великий вибір кальянів (5 видів девайсів и 7 видів тютюну), сучасний дизайнерський інтер’єр, авторські коктейлі, концептуальна барна карта, чайна карта з колекцією китайського чаю, контактна барна стійка з мармуровою поверхнею, міцний алкоголь преміального рівня, італійські та французькі вина, літня тераса, можна прийти компанією, резерв столів.

4844 Outlaw Bar – це історія про комфортний відпочинок, смачну кухню та вишукані поєднання у коктейлях. Комфорт у закладі створює стильний концептуальний дизайн інтер’єру з живими рослинами, а завдяки зручному зонуванню тут буде затишно навіть дуже великій компанії друзів. Що ж замовити у 4844 Outlaw Bar в першу чергу? Рекомендуємо вам спробувати три цікаві сауери: The last movie star та El Galo на ромі Angostura 3 y.o., а також 5 Doctors на джині Bulldog. Щоб обрати свій коктейль-фаворит, обов’язково замовте усі три позиції, адже кожен з цих сауерів має свій унікальний смак!

Par Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шота Руставелі, 10.

Бюджет: ₴₴. Закуски (95 – 180 грн), салати (135 – 260 грн), WOK (90 – 130 грн), основні страви (170 – 280 грн), піца (105 – 185 грн), десерти (35 – 95 грн).

Страви: салат з креветками, авокадо і сиром пармезан – 190 грн, курячі мітболи у сирно-вершковому соусі – 135 грн, сирний сет – 115 грн, піца «4 сири» – 150 грн, стейк лосося з ніжним пюре з селери –280 грн, шоколадний торт з перцем розе – 85 грн. 

Напої: сауери HP Notiq – 215 грн, Gold Digger – 195 грн; вино – від 130 грн/бокал, міцний алкоголь – від 90 грн/50 г, безалкогольні напої – від 35 грн.

Деталі: концептуальний pre-party-бар з атмосферою «другого дому» в центрі Києва, дизайнерський інтер’єр в стилі лофт, великий вибір кальянів (6 видів девайсів і 7 видів тютюну), в меню представлені популярні страви різних країн світу, концептуальна барна карта, напівферментований чай, літня тераса, game space на -1 поверсі, можна прийти компанією, резерв столів.

Par Bar полюбився киянам завдяки високому рівню сервісу, смачним стравам та коктейлям і великому вибору кальянів. Саме тому у закладі рідко пустують посадкові місця, а стіл рекомендують бронювати заздалегідь. У коктейльній карті закладу кожен гурман знайде напій до смаку завдяки її різноманіттю. Щодо сауерів, зверніть увагу на HP Notiq, який готується на однойменному лікері, або Gold Digger на бурбоні Wild Turkey 81. Обов’язково поєднайте обрані коктейлі зі стравами, котрі порекомендує офіціант – такі фудпейринги допоможуть розкрити яскраві грані смаку як напою, так і їжі!

Par Bar ²

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Солом’янська, 11.

Бюджет: ₴₴. Суші-сети (550–1100 грн), роли (55–310 грн), основні страви (175–315 грн), десерти (35–550 грн).

Страви: теплий салат з телятиною і грибами шиїтаке – 220 грн, спрінг-роли з овочами – 120 грн, каліфорнія з лососем в кунжуті – 165 грн, філадельфія з вугрем – 260 грн, суші-сет №2 – 550 грн, качина ніжка з овочевим соте – 310 грн.

Напої: сауери: Passion Vanilla – 170 грн, Narcos – 275 грн, Kimbo – 295 грн, вино – від 130 грн/бокал, міцний алкоголь – від 85 грн/50 г, безалкогольні напої – від 35 грн, китайські чаї – від 155 грн.

Деталі: концептуальний ресторан-бар з азійським вектором: автентичні рецепти страв і авторська коктейльна карта, великий вибір кальянів (6 видів девайсів і 8 видів тютюну), велика літня тераса (на 85 осіб) з розсувним дахом і гойдалками з м’якими сидіннями, велика кількість живих тропічних рослин для екстрасвіжості, формат take away, можна прийти компанією, dj-сети щоп’ятниці та щосуботи, два контактних бари (внутрішній на 18 осіб і на літній терасі на 8-10 осіб), безкоштовна парковка, що охороняється; резерв столів.

Par Bar ² запрошує гостей поринути у глибини азійської кухні. Радимо знайомитися зі смаками Азії на великій літній терасі закладу з розсувним дахом — влітку тут дуже затишно та свіжо. Особливої уваги заслуговує авторська коктейльна карта закладу – в ній ви знайдете коктейлі з азійським характером. Сміливо замовляйте новий коктейль Passion Vanilla на ванільній горілці Absolut — він вражає своїм вишуканим смаком, далі обирайте Narcos з білим вермутом Absenterux, Jim Beam Apple та Wild Turkey Rye або смакуйте Kimbo на джині Bulldog. Втім, який би напій ви не обрали, бармени Par Bar ² обов’язково здивують вас цікавими поєднаннями!

Бездельники

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Саксаганського, 38.

Бюджет: ₴₴. Закуски (115–240 грн), пітака (155 грн), основні страви (162–289 грн), десерти (50–149 грн).

Страви: курка теріякі – 162 грн, паштет з курячої печінки – 115 грн, гаспачо – 148 грн, салат з чотирьох видів томатів – 110 грн, рамен з грибами шиїтаке – 135/ 149/ 195 грн, сорбет – 50 грн.

Напої: сауери: «Макс Лунатик» – 185 грн, «Сани Бани» – 195 грн, «Би Зе» – 205 грн, «Блумсберри» – 185 грн, «Марго Паприк» – 195 грн.

Деталі: концептуальний бар, працює цілодобово, пітака-меню, сучасний інтер’єр, формат take away, коктейльна карта, dj-сети, тематичні вечірки, сніданки у будні з 08:00 до 12:00, бранчі по вихідних з 08:00 до 17:00.

«Бездельники» запрошують гостей скуштувати смачні авторські сауери – їм в коктейльній карті закладу відведений окремий розділ. Також ви можете скуштувати тут коктейлі в пляшках, лонги, гарячі коктейлі та інші цікаві напої. Щоб повністю поринути в атмосферу закладу, варто відвідати одну з яскравих вечірок в «Бездельники»!

Hitchcook

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Спортивна площа, 1а, ТРЦ Gulliver, 7 поверх.

Бюджет: ₴₴. Салати (115–155 грн), основні страви (175–185 грн), десерти (40–95 грн).

Страви: піта з лососем – 135 грн, креветки по-тайськи – 210 грн, пиріг зі шпинатом – 45 грн, лосось гравлакс з міні-тостами – 145 грн, сирне плато – 150 грн, судак з булгуром – 175 грн.

Напої: Ale Sour – 140 грн, Amaretto Sour – 165 грн, Beet Sour – 155 грн, Forest Sour – 175 грн.

Деталі: концептуальна коктейльна карта, коктейлі-джокери, лаконічне меню, резерв столів, оригінальний інтер’єр, VIP-зал, вечірки, формат take away, робочий час з 14:00 до 02:00.

У закладі Hitchcook ви знайдете концептуальну коктейльну карту з кількома видами сауерів. Варто також замовити у закладі коктейль-джокер – бармен приготує для вас щось справді особливе! Доповнити обрані коктейлі можна стравами й закусками з повноцінного меню кухні. Якщо ви хочете відпочити разом із друзями, приходьте у Hitchcook та займайте місця за контактною барною стійкою – так ви зможете спілкуватися з барменами та спостерігати за магнетичним процесом приготування ваших напоїв.

Alchemist Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шота Руставелі, 12.

Бюджет: ₴₴. Закуски (105 – 215 грн), салати (145 – 195 грн), десерти (40 – 110 грн).

Страви: цілий сібас на грилі – 265 грн, лінгвіні з чорнилами каракатиці й рапанами – 165 грн, буріто з яловичиною – 160 грн, салат з філе качки, хурмою та сиром дорблю – 175 грн.

Напої: Herbal Sour – 135 грн, Grapefruit Sour – 165 грн, Pisco Sour – 185 грн, Passion Sour – 165 грн.

Деталі: авторські та класичні коктейлі, повноцінне меню кухні, жива музика, колекція вінілових платівок, dj-сети.

Вишуканий інтер’єр бару Alchemist Bar заворожує й переносить гостей у справді магічну атмосферу. Магію тут творять талановиті бармени – ви переконаєтеся в цьому, побачивши, як віртуозно тут готують сауери та інші класичні й авторські коктейлі. У закладі також проводять концептуальні вечірки, що поєднують в собі live music та запальні ді-джей сети.

Фото: Facebook 4844 Outlaw Bar, Par Bar, Par Bar ², Бездельники, Hitchcook, Alchemist Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi