Антоніу Гутерреш закликав людство припинити «вампірське» споживання води - PostEat

пошук

Антоніу Гутерреш закликав людство припинити «вампірське» споживання води
24-03-2023 0 437


Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що близько 2 млрд людей на Землі не мають доступу до безпечної питної води, а 3,6 млрд – елементарних санітарних умов. Про це йдеться на сайті ООН.

За словами Гутерреша, люди виснажують життєву силу людства через вампірське надмірне споживання та нераціональне використання води. Він навів сумну статистику, що майже три із чотирьох стихійних лих пов’язані з водою; кожна четверта людина живе поза безпечно керованими послугами водопостачання або не має доступу до чистої питної води; понад 1,7 млрд осіб немає елементарних санітарних умов; пів мільярда практикують відкриту дефекацію; мільйони дівчаток і жінок щодня витрачають багато годин на те, щоб принести воду.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що уряди повинні розробити й впровадити плани, які забезпечать рівний доступ до води для всіх людей, водночас зберігаючи цей дорогоцінний ресурс. Також потрібні плани, які б могли забезпечити справедливий доступ до води всім людям, які цього потребують і водночас зберігали цей дорогоцінний ресурс.

Додамо, у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку 22–24 березня проходить глобальна конференція з проблем води, у якій бере участь українська делегація на чолі з міністром захисту довкілля та природних ресурсів Русланом Стрільцем. 

Фото: ЕРА/UPG; ЮНІСЕФ/А.Заіді

Читайте також: 

Ферма в Новодмитрівці під обстрілами забезпечує молоком правобережжя Херсонщини

Ольга МЕЛЬНИК: «Сир люблять усі!»

Діти демонструють нестандартні рецепти вареників, щоб зібрати гроші на ЗСУ

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi