АРМА оголосило управителя для арештованих активів «Моршинської» - PostEat

пошук

АРМА оголосило управителя для арештованих активів «Моршинської»
14-03-2023 0 472


Управителем арештованих корпоративних прав групи IDS Ukraine, до якої належить «Моршинська», обрано ТОВ «Карпатські мінеральні води». Про це повідомляє Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (скорочено — АРМА).

«Перемогу у відборі отримало ТОВ «Карпатські мінеральні води». Компанія є національним виробником мінеральних вод і безалкогольних напоїв, зокрема виробляє природну столову воду під торговою маркою «Карпатська джерельна». Працює на українському ринку понад 15 років», — йдеться у повідомленні АРМА.

Після проведення оцінки арештованих корпоративних прав з переможцем відбору буде укладено договір управління.

У АРМА додають, що документи для участі в конкурсі загалом подали 10 учасників, 9 з яких надіслали свої пропозиції у визначений для цього строк та 1 компанія подала документи після закінчення дедлайну.

Додамо, у червні 2022 року правоохоронні органи арештували корпоративні права IDS Ukraine (компанії-власника торгової марки “Моршинська”), які у листопаді 2022 року, були передані до АРМА. Серед акціонерів компанії – російський олігарх Михайло Фрідман і партнери, які є також співвласниками «Альфа-груп». 10 лютого 2023 року агентство оголосило про прийом документів на конкурс з пошуку управителя для зазначених активів.

Пресслужба IDS Ukraine заявила, що переможець конкурсу буде управителем акцій двох компаній групи: ПрАТ «МЗМВ Оскар» і ПрАТ «ІДС». На операційну діяльність це ніяк не вплине.

«Управитель не є повністю самостійним і незалежним гравцем. Згідно закону про АРМА він зобов’язаний погоджувати будь-які рішення з поточним акціонером – International distribution systems limited. Дозволяти щось, що може негативно вплинути на бізнес, акціонери не будуть», – заявила компанія.

Акціонери IDS Ukraine, які не знаходяться під санкціями, вважають свої права порушеними і збираються оскаржувати результати конкурсу в судах.

«При призначенні управителя було допущено ряд порушень. Основні з яких — це незаконне позбавлення не підсанкційних акціонерів права управляти належними їм акціями, а також відсутність ліцензії Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку у компанії «Карпатські мінеральні води». Для управління акціями вона, за законом, є обов’язковою», – йдеться в повідомленні.

Фото: IDS Ukraine

Читайте також: 

Алекс Купер відкриє у Києві ресторан кримськотатарської кухні «Селям»

Чи любив Тарас Шевченко борщ з карасями?

У Японії відтворили «400-річне» пиво

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi