Алекс Купер відкриє у Києві ресторан кримськотатарської кухні «Селям» - PostEat

пошук

Алекс Купер відкриє у Києві ресторан кримськотатарської кухні «Селям»
14-03-2023 0 2768


Одеський та київський ресторатор Алекс Купер відкриває на Подолі ресторан кримськотатарської кухні «Селям». Про це він повідомив в Instagram.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Alex Cooper (@alexcooperua)

“Проект який ніколи не буде аутентичним, правильним та канонічним закладом кримськотатарським рестораном, бо я робив його з своїх дитячих спогадів.

Родина кримли яка жила в сусідньому селі, та з якою дружили мої батьки часто запрошувала нас у свій дім. Гостинність та незвична їжа для нашого регіону, розмови про кримських татар, середню Азію та порівняння страв з бессарабською кухнею; купа дитячих спогадів та радості, коли мама каже, що поїдемо до Айдєра.

Пам’ятаю як вся родина і ми діти ліпили манти, батьки робили шашлики на подвір’ї, шурпа томиться в казані; та інколи чебуреки. Для дітей смажили солодкі чебуреки з черешнею та айвою. Певно такі були тільки там і вони зовсім не правильні, але вони точно будуть в Селям.

Селям — це дім киримли з мого дитинства, місце з особливою гостинністю, особливою їжею, та ставленням до життя його господарів”, — розповів ресторатор.

За словами Купера, цей заклад — це його спроба відтворити той настрій, ту їжу і те відчуття.

Ресторан на вулиці Петра Сагайдачного, 35, офіційно відкриється 20 березня о 12:00. З 16 березня в “Селям» можна потрапити за попереднім записом, адже заклад працюватиме у тестовому режимі.

Фото: Instagram alexcooperua

Читайте також: 

Чи любив Тарас Шевченко борщ з карасями?

У Японії відтворили «400-річне» пиво

У Великій Британії чоловіка вигнали з McDonald’s через його зовнішній вигляд

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi