Чи любив Тарас Шевченко борщ з карасями? - PostEat

пошук

Чи любив Тарас Шевченко борщ з карасями?
14-03-2023 0 1925


Ресторанний маркетолог, автор ресторанних концепцій, співзасновник ГО «Інститут галицької кухні» галицької кухні Всеволод Поліщук розповів у Facebook, що видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч Тарас Шевченко любив черкаський або полтавський борщ з карасями, і зовсім нелогічно приплітати туди Одесу.

“Випадково побачив чергову дурню від відомого кулінара, про те, що Шевченко любив одеський борщ із карасями (і до того рецепт зі смаженими карасями, до речі, один із моїх улюблених – борщ, а не рецепт). Дуже кортіло написати довгий пост про те, що Шевченко ніколи не був в Одесі, зате народився в регіоні, де також готували купу різновидів борщу з карасями, і якби команда нашого кулінарного гуру справді переймалася темою, вони б про це давно знали”, — розповів Всеволод Поліщук.

За його словами про борщ з карасями згадує в спогадах не сам Тарас Шевченко, а його друзі. І згадують вони про борщ не з смаженими карасями, а варіацію з сушеними карасями, яка зовсім по іншому готується.

“А те, що борщ з карасями звівся до одеського – це наслідок радянського перекручування історії”, — підсумовує Поліщук.

Фото: Facebook Євген Клопотенко

Читайте також: 

У Японії відтворили «400-річне» пиво

У Великій Британії чоловіка вигнали з McDonald’s через його зовнішній вигляд

Штучний інтелект допоможе створювати напої в Японії

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi