Бездоглядну винарню у Греції перетворили на розкішний готель - PostEat

пошук

Бездоглядну винарню у Греції перетворили на розкішний готель
16-07-2020 0 928


Афінське бюро дизайну K-Studio перетворило покинуту винарню на розкішний готель у стилі мінімалізм.

На початку XX ст. у Греції сталась криза, яка вдарила по важливій частині експорту країни — смородині. Щоб розв’язати проблему перевиробництва ягід вздовж берегів були побудовані винарні, які переробляли смородину на вино та одразу відправляли його морем на продаж. Так з’явилась винарня Dexamenes на західному узбережжі Греції.


Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

У 2003 році бездоглядний комплекс купив бізнесмен Нікос Карафлос, щоб відреставрувати його та перетворити на стильний та сучасний бутик-готель. 

Дизайном та архітектурою займалось афінське бюро K-Studio. Коли архітектори вперше відвідали об’єкт, то відкрили абсолютно неушкоджену лабораторію, яка ніби законсервувалась у часі. Величезні місткості для зберігання вина вирішили перетворили на розкішні номера.


Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Колишній цех переробки сировини перетворили на ресторан з винним льохом. Більшість технологічних елементів підприємства отримали нове призначення. Наприклад, труби, якими подавався сік та вино стали поручнями. Цеглою з розібраних підсобних приміщень вимостили терасу біля моря.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

У номерах готелю Dexamenes Seaside Hotel зберегли брутальні бетонні поверхні та прохолодні відтінки, які контрастують зі сліпучо-яскравим пейзажем місцевості. В усіх номерах архітектори прорізали вікна-двері, через які можна вийти у внутрішній двір або до моря. Гостям пропонують стати мандрівниками у часі, які ніби проходять через історичні стіни.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.


«Від самого початку ми зрозуміли, що повинні зберегти первинну красу будівель і використати їх грубі індустріальні обриси. Строга та функціональна атмосфера колишньої винарні тепер слугує не виробництву, а перетворилась у спокійне місце для відпочинку та комфорту», — йдеться в описі проєкту на сайті архітектурного бюро.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Творці проєкту не відмовились і від первинної функції об’єкту — створення вина. Посеред внутрішнього двору готелю висаджені лози, які через кілька років повинні дати врожай і з них зроблять вино на власній міні-винарні.

Фото: dexamenes.com

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi