Документальний фільм зняли про український ресторан Veselka в Нью-Йорку - PostEat

пошук

Документальний фільм зняли про український ресторан Veselka в Нью-Йорку
16-01-2024 0 558


Про відомий український ресторан Veselka у Нью-Йорку зняли документальний фільм, який озвучить американський актор Девід Духовни. Трейлер вже доступний до перегляду. Про це пише Deadline.

Девід Духовни, предки якого жили в Бердичеві на Житомирщині, народився й виріс поруч із рестораном Veselka на Мангеттені, у Маленькій Україні.

Фільм розповідає про ресторан Veselka у Нью-Йорку, який мобілізувався, щоб допомогти Україні після жорстокого вторгнення росії в Україну. У фільмі режисера Майкла Фіоре досліджується походження закладу, стосунки власників батька та сина Тома та Джейсона Бірчардів, а також спроби ресторану підтримати Україну в момент екзистенційної кризи.

«Протягом 70 років улюблений український ресторан Veselka в Нью-Йорку найбільш відомий своїм борщем і варениками, але він став маяком надії для України», — йдеться в описі документального фільму. «Оскільки власник у другому поколінні Том Бірчард неохоче йде на пенсію після 54 років, його син Джейсон стикається з труднощами встати на місце свого батька, оскільки війна в Україні впливає на його сім’ю та персонал».

«Veselka — це історія любові про сім’ю та спільноту, об’єднану їжею та культурою», — сказав Фіоре. Збираючи мою творчу команду, було дуже важливо залучити людей, які люблять і відчули як «Veselka», так і культуру «Маленької України» Нью-Йорка. Девід Духовни виріс у двох кварталах на північ від закладу та був свідком еволюції як вітрини, так і сусідства протягом десятиліть. 

«Я вдячний за цю можливість, щоб позичити свій голос місцю та частині міста, які є великою частиною мого дитинства, історії та спадщини», – додає Девід Духовни. 

У прокат документальний фільм вийде 23 лютого, напередодні другої річниці повномасштабного нападу росії на Україну.

Photo credits: Deadline

Читайте також:

Меттью Мак-Конагей разом з дружиною запустили бренд текіли

У Варшаві запрацював ще один Milk Bar спільно з мережею салонів краси G.Bar

Louis Vuitton продає сумки для сендвічів

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi