Гострий соус «Срірача» визнали «вибухонебезпечним» та відкликають з продажу - PostEat

пошук

Гострий соус «Срірача» визнали «вибухонебезпечним» та відкликають з продажу
28-12-2019 0 1738


В Австралії та Новій Зеландії відкликають з продажу соус «Срірача» (Sriracha) через небезпеку «вибуху» під час відкриття. Внаслідок бродіння у соусі  накопичується молочна кислота, яка роздуває пляшки.

Служба контролю за харчовими нормами попередила про небезпеку «вибуху» роздутих пляшок під час відкриття.

Чиновники радять не відкривати роздуті пляшки та повертати їх у місця продажу. Застереження стосується партій соусу з терміном придатності до березня 2021 року. Саме вони будуть відкликані з продажу.

Причиною роздуття пляшок стала лактоферментація (молочнокисле бродіння), коли бактерії перетворюють цукор у молочну кислоту. Ймовірно, що саме процес неконтрольованого бродіння зіпсував частину партії соусу.

Назва «Срірача» походить від назви  тайського міста Сі-Рача у провінції Чонбурі на півдні Таїланду. Вважається, що тут винайшли оригінальну рецептуру соусу. Виробництво гострого соусу у США  за адаптованою рецептурою почав біженець з Південного В’єтнаму Девід Тран у 1979 році. Соус став популярним у США та світі. Іноді його називають «хіпстерським табаско».

Фото: huyfong.com

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi