пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
В Австралії та Новій Зеландії відкликають з продажу соус «Срірача» (Sriracha) через небезпеку «вибуху» під час відкриття. Внаслідок бродіння у соусі накопичується молочна кислота, яка роздуває пляшки.
Служба контролю за харчовими нормами попередила про небезпеку «вибуху» роздутих пляшок під час відкриття.
#recall: Kienfat Trading Pty Ltd is recalling Sriracha Hot Chilli Sauce 17oz and 28oz from Coles, Woolworths, IGA’s, Independants and Asian grocery stores nationally. Best before MAR 2021. https://t.co/kB28WVQyLE pic.twitter.com/PbX6mSF6vq
— NSW Food Authority (@NSWFoodAuth) December 26, 2019
Чиновники радять не відкривати роздуті пляшки та повертати їх у місця продажу. Застереження стосується партій соусу з терміном придатності до березня 2021 року. Саме вони будуть відкликані з продажу.
Причиною роздуття пляшок стала лактоферментація (молочнокисле бродіння), коли бактерії перетворюють цукор у молочну кислоту. Ймовірно, що саме процес неконтрольованого бродіння зіпсував частину партії соусу.
Назва «Срірача» походить від назви тайського міста Сі-Рача у провінції Чонбурі на півдні Таїланду. Вважається, що тут винайшли оригінальну рецептуру соусу. Виробництво гострого соусу у США за адаптованою рецептурою почав біженець з Південного В’єтнаму Девід Тран у 1979 році. Соус став популярним у США та світі. Іноді його називають «хіпстерським табаско».
Фото: huyfong.com
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi