IKEA працює над «мітболами» з псевдом’яса. Тваринний білок в них замінять рослинними протеїнами - PostEat

пошук

IKEA працює над «мітболами» з псевдом’яса. Тваринний білок в них замінять рослинними протеїнами
07-10-2019 0 1112


Компанія IKEA працює над новою версію знаменитих «мітболів». Вони будуть на смак, як м’ясні, але виготовлені з гороху, картоплі й вівса. Прототип фрикадельок з псевдом’яса вже спробували гості форуму «Дні демократичного дизайну» в Базелі. На черзі — допрацювання страви й запуск у світовій мережі закладів IKEA.

Розробка альтернативи м’ясним фрикаделькам почалася в травні 2019 року. Тоді дослідницька лабораторія IKEA Space 10 презентувала добірку ідей щодо майбутнього фірмових «мітболів». Їх пропонувалося робити з м’яса, вирощеного в лабораторних умовах, з харчових відходів, з водоростей і навіть з комах. Потребу в альтернативі м’ясним фрикаделькам в IKEA обґрунтовують прогнозами: до 2050 року споживання тваринних протеїнів  у світі збільшиться вдвічі, а виробництво білка вже сьогодні не встигає за попитом.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Перший прототип альтернативи «мітболам» спробували гості форуму «Дні демократичного дизайну» цього літа у швейцарському Базелі. Страву виготовили з рослинних протеїнів — горохового білка й крохмалю, картопляних пластівців, вівса та яблук. Робота над стравою продовжується. Амбіційна мета IKEA — зробити «мітболи» з псевдом’яса подібними до м’ясних за смаком та текстурою.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Нагадаємо, що 2018 року в мережі закладів IKEA почали продавати хот-дог Korvmoj з вегетаріанською сосискою.

Фото: Space 10

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi