Кафе «Альпака», де отруїлись люди, повідомило результати перевірки - PostEat

пошук

Кафе «Альпака», де отруїлись люди, повідомило результати перевірки
03-03-2023 0 554


У Києві кафе «Альпака», де 10 лютого отруїлися п’ятеро людей, повідомило, що дослідження санітарно-епідеміологічної служби показали, що змиви поверхонь, проби продуктів харчувань та аналізи персоналу чисті. Про це заклад повідомив у Instagram.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Alpaca Cafe / Альпака Кафе (@alpacacafe.kyiv)

У закладі додають, що на їх думку, причиною отруєння стали яйця, які могли були заражені сальмонельозом.

“З моменту отримання всіх звернень, ми тісно спілкуємось з Держпродспоживслужбою та Санітарно-епідеміологічною станцією. За рекомендацією Держпродспоживслужби, нами було прийнято важке рішення про тимчасове закриття закладу для подальших усуненнь їх зауважень до нас.

Дослідження Санітарно-епідеміологічної служби показали чіткі результати — змиви поверхонь, проби продуктів харчувань та аналізи персоналу чисті. Через те, що всі наші гості вживали тост зі скремблом, не безпідставно вважаємо, що причиною отруєння стали яйця, які, певно, були заражені сальмонельозом”, йдеться у повідомленні.

У кафе розповіли, чим вони займались 10 днів, коли були зачинені, щоб подібні інциденти більше ніколи не сталось.

  1. З меню прибрали більшість страв з яйцями. “Ніяких пашотів, глазун’ї та скремблів. Продовжуємо використовувати тільки пастеризовані яйця в тетрапаках, які будуть проходити повну термічну обробку”.
  2. У закладі впровадили групу контролю системи HACCP, яка буде займатись тим, щоб унеможливити ризики небезпеки на кухні.
  3. Як запобіжний захід, весь персонал пройшов додаткову медичну перевірку на сальмонельоз. Аналізи кожного співробітника кафе є чистими.
  4. Було зроблено повну дезінфекцію та проведено санації на додаток до загального головного прибирання, яке проводиться раз на тиждень.

У кафе додають, що у них закінчуються деякі ремонтні роботи на кухні, тому на деякий час заклад відкривається тільки на каву та десерти.

Фото: Instagram alpacacafe.kyiv

Читайте також: 

У Харкові відновить роботу паб «Старий Хем» в який влучила російська ракета

Українське вино здобуло золоту нагороду у Німеччині

У США випустили пиво, яке можна пити перед тренуванням

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi