Клопотенко розповів про реформи кулінарної освіти - PostEat

пошук

Клопотенко розповів про реформи кулінарної освіти
12-07-2021 0 495


Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко обговорив всі моменти про реформу в сфері кулінарної освіти, у Львові, на національній конференції з профільної освіти. Він об‘єднався з освітянами й науковцями, які підтримують зміни, щоб разом творити потужну історію.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

“Ви плюс/мінус знаєте про всі мої проєкти. Єдине, що було трохи у тіні — реформа кулінарної освіти. Роблю це в якості амбасадора профосвіти. Реформу зрушила Anna Novosad, екс-міністр освіти. У минулому році ми з Міністерство освіти і науки України підписали меморандум і розпочали співпрацю. Мета: осучаснити програму, за якою навчають кухарів і зробити цю професію крутою. Щоб йшли навчатися туди від пристрасті, а не від бєзнадьогі. І от з вересня по травень я вивчав існуючу програму, спостерігав за тим, як проходять екзамени, та створював нову систему. Ми вже змінили перший рік навчання, буде в дії з вересня 2021. Тепер діти, що навчаються на першому курсі, вмітимуть готувати пашот з голландезом, рататуй з соусом еспаньйол, карбонару, верещаку, фритату та знатимуть, що таке дорада. Для порівняння, раніше на першому курсі дітей вчили чистити картоплю, робити котлетну масу, з ними 8 уроків розбирали коропа, а про спеції і соуси ніхто не розповідав.

Поки це відбувається в рамках експерименту, що діятиме в декількох навчальних закладах: Київське професійне училище швейного та перукарського мистецтва та Вище професійне училище №33 м. Києва. Коли все вдасться, то в перспективі нову програму можна буде впровадити по всій країні. Тривалість експерименту: 3 роки”, — написав Клопотенко в Facebook.

Фото: Facebook Євген Клопотенко

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi