Ксенія Амбер очолила кухню київського ресторану BEEF - PostEat

пошук

Ксенія Амбер очолила кухню київського ресторану BEEF
02-04-2024 0 394


Ксенія Амбер – шеф-кухар, відома своїми дослідженнями української та одеської кухонь. У своїх стравах використовує fine-dining техніки та дотримується принципу zero waste. Останні два роки очолювала slow food ресторан Ermitage Maison d’Hotes у Швейцарській Рів’єрі. Викладач курсу іспанської гастрономічної школи Scoolinary, спікер іспанського конгресу шеф-кухарів Madrid Fusion 2022 та італійського Identità Golose 2022. 

Основу кулінарних скілів майбутнього шефа заклала її бабуся. Ще в дитинстві вона навчила Ксенію, що у приготуванні страв немає залишків і в процесі приготування потрібно використовувати абсолютно все. В Одесі вона отримала художню освіту. А після цього навчалася в The Culinary Institute of America (Кулінарному інституті Америки) та закінчила курс «Science & Cooking» при Гарварді. 

Свій гастрономічний шлях в Україні Ксенія Амбер почала в Одесі, очолив ресторан Frebule. Потім 1,5 року працювала шефом ресторану М1 в M1 Club Hotel. А після цього 5,5 років керувала кухнею мʼясного ресторану Slow Piggy. У 2021 році Ксенія доєдналася до команди Роберто Армаролі та Андрія Величко Mise en Place, з якими відкривала ресторани в Одесі. 

На початку повномасштабного вторгнення отримала запрошення від організаторів конгресу для шеф-кухарів Madrid Fusion 2022. Вона стала єдиною жінкою-шефом на сцені, де виступила з темою The spirit of Ukraine in one dish. На італійському конгресі Identità Golose 2022 Ксенія готувала вареники з вишнями на заварному тісті. Всі кошти були спрямовані до міжнародної гуманітарної організації World Central Kitchen. 

Наразі, Ксенія Амбер повернулася в Україну, щоб очолити кухню ресторану BEEF (Київ). А 04 квітня відбудеться її шефська вечеря, ключовою стравою якої стане чорний трюфель. 

Текст та фото надані партнером.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.

Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi