Мода і мистецтво в онлайн-супермаркеті «Сільпо»: в продажу колекція світшотів, натхненних творами Марії Примаченко - PostEat

пошук

Мода і мистецтво в онлайн-супермаркеті «Сільпо»: в продажу колекція світшотів, натхненних творами Марії Примаченко
15-02-2024 0 487


Онлайн-супермаркет «Сільпо» у партнерстві з «Ukrainian Beasts» випустив серію унікальних світшотів із героями робіт художниці Марії Примаченко повідомляє  bzh.life. Світшоти можна замовити вже зараз. Як ми бачимо, сьогодні унікальний талант та художні твори Марії Примаченко продовжують надихати не тільки художників та любителів мистецтва, а й представників інших індустрій.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Марія Примаченко — українська художниця, одна з найяскравіших представниць наївного мистецтва у світі. Хоча це один з напрямів у стилі примітивізм (виник в кінці IX – початку XX століття), основною ознакою обох є свідоме, навмисне спрощення художніх засобів та звільнення від формотворчих догм академічного живопису. В стилі наївного мистецтва, наприклад, працював відомий французький художник Анрі Руссо. 

Художниця з особливим баченням, великим талантом та силою виразності картин. Її картини,  підписані призказками, притягують своїми магічно-фольклорними образами і переносять в інший, казковий світ, де золоті жар-птиці танцюють серед криваво-червоних маків, а язичницькі леви та вепри гуляють дивними зачарованими лісами. 

Яскраві кольори та нестандартні композиції, особливо характерні для її творчості, вражають емоційною потужністю та експресивністю. В своїх роботах майстриня створювала вражаючі образи — часто зображувала тварин, птахів та казкових істот, колоритні сцени сільського життя.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

В чому суть ініціативи?

Невдовзі після підступного вторгнення російської армії в Україну, ракетними ударами було знищено музей в Іванкові, а з ним і багато експонатів, зокрема, цінні твори Марії Примаченко.

Російські загарбники спрямували 4 ракети в історико-краєзнавчий музей, 33 роботи Марії Примаченко на той момент були представлені для відвідувачів музею. Ціною свого життя місцеві жителі та працівники музею намагались врятувати картини, проте врятували вдалось лише частину…

У Марії Примаченко є роботи, присвячені війні, її чоловік загинув під час Другої світової. Тож тема втрати кохання від війни та пережитого болю, була важливою для неї, як для людини і як для мисткині. Свій біль та спогади художниця відобразила у творчості.

А тепер картини самої Марії «загинули» від ворожих ракет. 

Автори проєкту заснували ініціативу для підтримки Фонду родини Марії Примаченко, щоб не лишити не поміченим знищення мистецтва російськими загарбниками. Метою проєкту є не тільки сприяння у збереженні памʼяті художниці, а й промоція її творчості серед широкої аудиторії, яка є і має залишатись важливою частиною нашої культури.

На світшотах зображені фантастичні звірі з робіт Примаченко — «Добрий Лев» з картини «Молодий левик зламав дуба і радується» 1989 року та «Зоряний Пегас» з картини «Коньок-горбуньок весь світ облітає і і на міста прилітає» 1971 року. Частину коштів від кожного проданого світшоту засновники проєкту обіцяють спрямувати на підтримку Фонду родини Марії Примаченко.

Фото: bzh.life. 

 

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi