М'ясо нового гібридного сома здатне замінити м'ясо лосося - PostEat

пошук

М'ясо нового гібридного сома здатне замінити м'ясо лосося
09-03-2023 0 529


Новий вид сомів здатний швидко адаптуватися до різних умов розведення, стрімко росте та стійкий до хвороб, а м’ясо риб дуже смачне. Про це повідомляє European Commission.

«Одним з основних результатів проєкту став нещодавно створений німецько-угорський гібридний сом, виведений з двох чудових, але не пов’язаних один з одним ліній», — говорить Габор Хетей, голова будапештської організації Kseris, яка координувала проєкт SilGen.

Аквакультура матиме вирішальне значення для забезпечення достатньої кількості продовольства для населення світу, яке зараз становить 8 мільярдів осіб, оскільки океани і моря вже досягли межі перелову. Як відомо, риба є частиною здорового харчування, оскільки містить такі поживні речовини, як омега-3, вітаміни та мінерали.

«Ми прибираємо рибу з природного еколанцюжка набагато швидше, ніж вона може розмножуватися. Водночас попит на рибу неухильно зростає», — наголошує Хетей.

У рамках проєкту SilGen було створено систему масового виробництва прісноводних сомів найвищої якості. 

«У той час, як сом відносно невідомий споживачам, його біле м’ясо та тверда текстура можуть зробити його привабливою альтернативою замість тріски, лосося та тунця. Якщо смажений сом приготовлений правильно зі спеціями – це одна з найсмачніших риб у світі», – додає Хетей.

Фото: European Commission

Читайте також:

Carlsberg планує до літа продати бізнес у росії

У Німеччині продають морозиво з цвіркунами

Рожеве шампанське Бреда Пітта стало офіційним напоєм премії «Оскар»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi