НАЗК внесло Metro Cash&Carry до переліку міжнародних спонсорів війни - PostEat

пошук

НАЗК внесло Metro Cash&Carry до переліку міжнародних спонсорів війни
01-03-2023 0 453


Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни німецьку міжнародну торговельну гуртову компанію Metro Cash & Carry через рішення керівництва компанії продовжувати діяльність в росії. Про це повідомляє пресслужба агентства.

За даними Національного агентства з питань запобігання корупції (скорочено — НАЗК), крім бізнесу в сфері ритейлу, інтереси керівництва компанії тісно пов’язані зі стратегічними галузями російської економіки: нафтогазовою та банківською сферами. А це напряму впливає на підтримку російської військової машини.

“Так, за результатами журналістських розслідувань, стало відомо, що ключовий акціонер Metro Cash & Carry Даніель Кретинські контролює EP Infrastructure (EPIF), що володіє 49% компанії Eustream. Ця компанія управляє газотранспортною системою, що транспортує російський газ до Центральної та Східної Європи. Поки увесь цивілізований світ відмовляється від енергоресурсів держави-терориста, керівництво Metro Cash & Carry демонструє, що співпраця з рф не лише не буде припинена, а  надалі лише посилюватиметься”, — йдеться у повідомленні НАЗК.

Про це свідчить і визнання Metro Cash & Carry прийнятною сплату картками “Мір” (проект “Сбербанку”) та реалізація нових проектів у росії, таких як мережа продуктових магазинів «біля дому» — «Фасоль».

Також Metro Cash & Carry бере участь в «ідеологічних» російських ініціативах. 

Зокрема, наприкінці минулого року в інтернеті поширювалась інформація про те, що німецька мережа METRO в росії торгує «кувалдами Вагнера», які стали популярними в РФ після публікацій жорстоких відео про начебто страту бійців ПВК «Вагнер», які повернулися з українського полону. 

«Вочевидь, у такий спосіб менеджмент торговельної мережі демонструє максимальну лояльність до режиму країни-агресора», — додали в НАЗК.

Фото: METRO UA

Читайте також:

Goodwine запустив благодійний фонд Victoria у пам’ять загиблої сомельє

Міноборони повідомило про зниження вартості послуг із забезпечення харчуванням військовослужбовців

Інтер’єр ресторану Terra відзначили нагородою LIV Hospitality Design Awards

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi