Новий препарат може покласти край світовій епідемії ожиріння - PostEat

пошук

Новий препарат може покласти край світовій епідемії ожиріння
25-04-2023 0 735


Ін’єкції препарату Wegovy, який розроблений данською фармацевтичною компанією Novo Nordisk, допомагають скинути до 15% ваги, але мають чимало побічних ефектів. Про це повідомляє The Economist.

Wegovy – препарат на основі семаглутиду активує GLP-1 – гормон, який викликає відчуття ситості в організмі після прийому їжі. Препарат впливає на специфічні рецептори в організмі, вони пригнічують апетит й уповільнюють травлення їжі. В результаті людина рідше відчуває голод, швидше насичується й споживає менше калорій. Препарат можна купити тільки за рецептом від лікаря.

Спочатку Wegovy був схвалений у США та Європейському Союзі для лікування ожиріння у дорослих. Потім Європейське агентство з лікарських засобів дозволило використовувати препарат Wegovy для лікування ожиріння у підлітків віком від 12 років.

Однак експерти попереджають, що це не швидке рішення і не диво-ліки, які допомагають скинути вагу без будь-яких зусиль. Лікування відбувається під наглядом фахівця й підкріплюється дієтою і фізичним навантаженням.

Крім позитивних наслідків, Wegovy може мати побічні ефекти. Серед найбільш поширених — нудота або розлад шлунка, здуття живота та гази. Також швидке схуднення може призвести до втрати жиру на обличчі, а в деяких людей — до западання щік та появи новий зморшок. Цей ефект лікарі назвали «обличчя Оземпік», від назви ще одного препарату для лікування діабету, який також приймають для схуднення.

Читайте також:

В іспанському ресторані через фламбування піци загинуло двоє людей

Іспанський суд визнав неправомірним звільнення електрика, який вживав алкоголь під час робочого дня

Ресторани у Німеччині почали брати штрафи за марне бронювання

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi