Новий заклад. Дніпро: новаторська піца в піцерії Moderna - PostEat

пошук

Новий заклад. Дніпро: новаторська піца в піцерії Moderna
08-10-2020 0 1755


Назва: Moderna

Де: вул. Магдебурзького права, 4А

Формат: ресторан-піцерія

Години роботи: 11:00 — 23:00

У Дніпрі 10 жовтня відкриється ресторан-піцерія Moderna, де можна буде скуштувати піцу, приготовану за авторськими рецептами від зіркового піцайоло Луки Пеццетти (Luca Pezzetta). Заклад розташований на вулиці Магдебурзького права, у бізнес-центрі навпроти культурно-ділового центру «Менора» та синагоги. Піцерію відкривають ресторатори Олена та Руслан Буряк, відомі в Дніпрі своїми проектами Doubledecker і «Миші Бляхера». За інтер’єр ресторану відповідає дизайн-студія Дениса Беленка.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Меню ресторану спеціалізується на новаторській піці, яку тут на відкритій кухні готують за рецептами італійця Луки Пеццетти. За плечима Луки – кулінарний успіх трьох поколінь, безліч світових рейтингів і нагороди на кшталт «Найкращий піцайоло до 35 років» за версією FOOD AND WINE Awards, 50 TOP Pizza 2020, 70 кращих ресторанів-піцерій світу. Ім’я Пеццетти можна знайти серед гайдів і рейтингів Gambero Rosso, L’Espresso, Аttestato di eccellenza Pizza Award.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Лука Пеццетта спільно з легендарним римським шефом Габріеле Бончі працював над рецептурою та технологіями приготування піци на цільнозерновому борошні жорнового помелу та живих дріжджах: такий підхід дав йому змогу вивчити і випробувати різні типи ферментації. «Ми заново перепишемо правила приготування піци та побудуємо в Moderna фактично три піцерії в одній. Адже в Італії в кожному місті готують свою унікальну піцу. На півночі – в туринській сковорідці, на півдні – неаполітанську піцу, в Емілія-Романьї – римську на деці», – розповідає Лука Пеццетта.

За його словами, смак та форма піци в Moderna будуть різними – від м’якої і повітряної до пружної з хрусткою скоринкою. Що стосується начинки, то в Moderna, за словами Луки, «відмовились від класичних заправок та звичної подачі».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Коментуючи новаторський підхід до створення піци, Олена та Руслан Буряк кажуть, що в ресторані Moderna вони хочуть показати власне бачення сучасної італійської кухні. «За останні роки гастрономічна еволюція спіткала майже кожну страву, крім італійської піци. Ми бажаємо це виправити. Хочемо показати, що італійська кухня і піца зокрема – це не лише стара добра класика. Італія може бути модерновою, новаторською і зухвалою», – підкреслюють ресторатори.

Крім піци в меню Moderna можна також знайти пасту ручної роботи, італійські антіпасті та типові римські закуски на кшталт suppli al telefono – кульки з вареного рису з начинкою з моцарели, соуса карбонара або грибів з пармезаном. У барній карті – широкий вибір вина, коктейлів і крафтового пива.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Дещо з меню

  • піца 4 сири з мускатним горіхом
  • веганська піца з трьома видами кабачків та какао-бобами
  • піца з тунцем сашимі та м’ятним майонезом
  • туринська піца з куркою та солодким перцем
  • римська піца з омлетом, грибами і трюфелем
  • брускета з рікоттою, салом, медом і розмарином
  • лазанья по-неаполітанські
  • спагетті ді Граньяно з Песто Геновезе
  • суплі al telefono

Instagram

Facebook

Сайт

Фото: Moderna

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi