«Після Брексіт ми заборонимо суп з акулячих плавців» — Борис Джонсон - PostEat

пошук

«Після Брексіт ми заборонимо суп з акулячих плавців» — Борис Джонсон
02-12-2019 0 1095


Політик заявив, що вихід з ЄС допоможе Великій Британії заборонити вилов акул для цієї страви. За даними «Грінпіс» з 2017 року країна експортувала понад 50 тонн плавців.

«Вихід допоможе розв’язувати проблеми, які британці не могли вирішити роками. Наприклад, заборонити суп з акулячих плавців. В акул для цієї страви відрізають лише плавці, а ще живу акулу викидають у море. Це жорстоко, але ми не можемо зараз заборонити цю практику через правила ЄС», — сказав Джонсон на зустрічі з активістами Консервативної партії, присвяченій майбутнім парламентським виборам.

Втім експерти розкритикували чиновника. Навіть після виходу з ЄС, на Велику Британію будуть поширюватись правила Світової організації торгівлі, які стануть перепоною для заборони вилову акул і експорту плавців. 

Левова частина британського експорту плавців спрямована в Іспанію звідки вони відправляються в Азію. 80% світового вилову акулячих плавців реалізовується у Гонконгу.

Суп з плавців вважається традиційною стравою Китаю. Його готують з драглеподібними нитками зі спинного плавця акули, який схожий на локшину. Тарілка супу коштує від $70 до $150. Суп вважається статусною стравою, а плавцям приписують цілющі властивості. Жодних наукових доказів цьому не існує.

Фото: Hong Kong Shark Foundation


Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi