Принц Чарльз замінив бензин в своїй машині на сир і вино - PostEat

пошук

Принц Чарльз замінив бензин в своїй машині на сир і вино
13-10-2021 0 526


Спадкоємець королівського престолу Британії принц Чарльз повідомив, що його автомобіль Aston Martin став їздити на біопаливі, яке вироблене з сиру і вина. Про це він розповів в інтерв’ю BBC.

Принц Чарльз заявив, що намагається якомога менше забруднювати навколишнє середовище, тому він вважає за краще традиційного бензиновому двигуну в машині суміш біоетанолу, отриманого з відходів сиру і вина. 

«У мене зараз є електромобілі, але з ними так складно. Можете собі уявити, мій старий Aston Martin, який я використовую вже 51 рік, їде за допомогою англійської білого вина і сирної сироватки», — заявив принц Чарльз. За допомогою біомаси та сонячної енергії також відбувається опалення його палацу.

Експерти відзначили, що подібний підхід мало допомагає на національному та глобальному рівнях. «Незвичайне рішення принца Чарльза по очищенню його Aston Martin від вуглецевих викидів за допомогою вина і сиру не слід сприймати як серйозне рішення в декарбонізації транспортних засобів», — заявив британський директор європейської групи компанії по екологічно чистому транспорту T&E Грег Арчер. За його словами, у великих масштабах біопаливо приносить більше шкоди, ніж користі, викликаючи вирубку лісів і використання земель.

Випадок принца назвали вишуканим, проте його буде складно зробити масштабним проєктом. За словами фахівців, принц Чарльз в деякому роді виявився в тренді нових екотехнологій. «У Великобританії є політика, яка досить агресивно просуває розробку нових технологій, які спрямовані якщо не в сторону сиру і вина, то в бік інших харчових відходів, які дійсно можуть реально працювати в майбутньому», — заявив фахівець в області альтернативних видів палива доктор Кріс Малінса. 

Фото: Flickr

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi