Що дивитись на Netflix: The Platform — іспанський фантастичний фільм жахів з високою кухнею - PostEat

пошук

Що дивитись на Netflix: The Platform — іспанський фантастичний фільм жахів з високою кухнею
25-03-2020 0 916


The Platform — іспанський науково-фантастичний фільм жахів та трилер, режисером якого є Гальдер Гастелу-Уррутія. Прем’єра фільму відбулась на Міжнародному кінофестивалі в Торонто у 2019 році, де він отримав нагороду «Народний вибір». Також стрічка відзначена премією «Гойя» за кращі спецефекти та кіно премією «Гауді» за найкращі візуальні ефекти.

Дія фільму відбувається у великій в’язниці в стилі вежі, де на кожному поверсі камера з двома в’язнями. Крізь всю вежу проходить широкий отвір, по якому кожні 24 години спускається платформа, наповнена стравами високої кухні. Приготована на рівні 0 розкішна їжа залишається на кожному рівні протягом 2 хвилин, перш ніж спуститися на наступний рівень.

В цю систему закладено справедливий розподіл — якщо кожен з’їсть рівно стільки, скільки йому треба, їжі вистачить на всіх. Однак жадібність і обжерливість переважають, а ті, хто знаходиться нагорі вежі, залишають для нижніх рівнів тільки відходи або взагалі нічого. Крім цього, щомісяця в’язнів перерозподіляють рівнями у випадковому порядку — і той, хто був знизу, легко може опинитись зверху та помститись.

Головний герой Горенг, якого зіграв актор Іван Массаге, розпочинає свій шлях з 48 рівня, а вже наступного місяця опиняється на 171. Мандрівки рівнями в’язниці перегукуються з колами пекла із «Божественної комедії» Данте Аліг’єрі, а персонажі на кожному з рівнів зображають різні людські чесноти.

 

 

Читайте також:

Ресторан у Чернігові започаткував благодійну ініціативу #Приготуйлікарю 

«Зайдіть після карантину»: співзасновник Instagram запустив сайт продажу подарункових сертифікатів від ресторанів 

Доставка з преміум-ресторанів Києва: частина 2

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi