Шило на мило: штучне м’ясо не гарантує вирішення проблем з екологією - PostEat

пошук

Шило на мило: штучне м’ясо не гарантує вирішення проблем з екологією
13-05-2019 0 750

Автор


Замінники м’яса – один із основних гатсротрендів цього року. Їх подають у відомих ресторанах, продають у магазинах. Світові знаменитості на кшталт Білла Гейтса чи Леонардо Ді Капріо стають інвесторами стартапів у цій сфері. Виготовляють аналоги м’яса, в основному, з бобових – сої, гороху і т.д. А до наступного року взагалі обіцяють створити м’ясо у пробірці.

Основна мета усіх цих змін у тому, щоб зменшити екологічні ризики, на які наражається планета через споживання м’яса. Головним аргументом відмови від м’яса називають той факт, що найбільше джерело  викидів та шкоди для довкілля – це якраз розведення худоби і переробка м’яса.

За даними експертів, попит на м’ясо суттєво збільшується, і до 2050 року він виросте іще удвічі. На питання, що з цим робити, відповідь знайшли стартапи Beyond Meat та Impossible Foods, акції яких невпинно ростуть. Вони планують забезпечити світ альтернативним джерелом білка у вигляді штучного м’яса та рослинних замінників м’яса. При цьому, аналітики  прогнозують зростання цього ринку на більше, ніж 8% щороку. Але для основної проблеми – зменшення впливу на довкілля – ці заходи не є панацеєю. Оскільки обсяг викидів при виробництві замінників м’яса усього на 7% менше у порівнянні з переробкою справжнього.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Головна фотографія: Beyond Meat та Impossible Foods

Фото: Beyond Meat та Impossible Foods

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi