Шоколад з Кременчука отримав «срібло» від Академії шоколаду у Лондоні - PostEat

пошук

Шоколад з Кременчука отримав «срібло» від Академії шоколаду у Лондоні
17-12-2020 0 1635


У майстерні Meetty кажуть, що натхнення для шоколаду знайшли у рядках вірша Максима Рильського про щастя, — «Троянди й виноград, красиве і корисне».

Нагорода присуджена в межах конкурсу Academy of Chocolate Awards 2020. «Срібло» у номінації Dark Bean to Bar Flavoured отримав темний шоколад з трояндою та виноградом від родинної майстерні шоколаду Meetty.

Також на конкурсі «бронзою» були відзначені темний шоколад з сиром та темний шоколад с чебрецем та вишнею.

Родинна майстерня Meetty створена у Кременчуці братами Олексієм та Дмитром Колчановими. Автор шоколаду, який отримав відзнаку — Дмитро.

«Це шоколад bean-to-bar. Ми повністю все робимо у своїй майстерні: обсмаження, меланжування в кам’яних мелагжерах, темперування шоколаду та виливання плиток. Використовуємо сорт бобів — Кріолло. Часто з Перу і органічний. Ми єдині виробники bean-to-bar в Україні з сертифікатом органічного виробника. Хіба що самі не вирощуємо какао-боби!», — розповідають у майстерні.

Ідея створення шоколаду виникла, коли власники шукали особливе українське поєднання смаків. «Це наша перша відзнака і одразу така висока. Радію, що старання нашої родини відмічені так високо. Особливо тішить, що це нагорода перша для українського шоколаду», — сказав у коментарі PostEat Олексій Колчанов.


Фото: Meetty 

Читайте також:

«Вправний кондитер — раб інгредієнтів!»: дегустація десертів від мішленівського шефа Ніколаса Ботомісі

У Швейцарії почали «друкувати» шоколадні цукерки на 3D-принтері

Екологічно чистий шоколад Fortnum & Mason доправляють у магазин на безвідходному вітрильнику

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi