пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Британський торговий дім с 300-літньою історією Fortnum & Mason створив Sailboat Chocolate. Це екологічний шоколад, який вироблено з мінімальною кількістю викидів, а з ферми у магазин його доправили на вітрильнику та екіпажі.
Епічна подорож шоколаду починається у Карибському басейні в острівній державі Ґренада. Тут на плантаціях Grenada Chocolate Company збирають органічні какао-боби Trinitario, які ростуть на вулканічному теруарі.
Фабрика, яка виробляє шоколад працює на сонячній енергії. Всі робітники фабрики є її аукціонерами і окрім подобової ставки за роботу отримують дивіденди. Всього для транспортування на вітрильнику було виготовлено 350 кг шоколаду.
Шоколад доправили у Велику Британію на дерев’яному вітрильнику через Атлантичний океан.
Корабель рухався виключно за допомогою сил вітру та океанічних течій.
У Великій Британії вантаж на кінному екіпажі доправили на фабрику NearyNógs Stoneground. Після фінального етапу виробництва готові солодощі транспортували на електромобілі у магазин Fortnum & Mason на вулиці Пікаділлі.
У компанії визнають, що екологічний метод транспортування шоколаду зайняв більше часу ніж зазвичай. У Fortnum & Mason налаштовані використати це досвід для довгострокової стратегії змін виробничих процесів, щоб зменшити викиди вуглецю та виготовленні екологічної продукції.
Фото: Fortnum & Mason
Читайте також:
Майже 40% британців готові зменшити споживання м’яса та риби через екологічні ризики
Віскі Johnnie Walker продаватимуть у паперовій пляшці без пластику
У гіді «Мішлен» з’явилась нова позначка «зелена конюшина». Що вона значить?
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi