Стартап з США створив штучне «вино» без винограду і бродіння - PostEat

пошук

Стартап з США створив штучне «вино» без винограду і бродіння
28-02-2020 0 674


Компанія Endless West оголосила про випуск «молекулярного вина» Gemello. Технологи стартапу запевняють, що аромат і смак напою максимально близькі до реальних, хоча для виробництва «вина» виноград не використовувався.

Назва Gemello перекладається з італійської мови, як «близнюк». На першому етапі виробництва технологи проводять молекулярний аналіз справжнього вина. Далі відтворюють напій на базі води та спирту за допомогою молекул хімічних сполучень.

Згідно з інформацією на сайті стартапа для виробництва Gemello було використано на 95% менше води, ніж для виробництва справжнього вина. Викиди вуглецю в атмосферу при виробництві копії на 40% менші, ніж у випадку з оригіналом.

Виробник порівнює копію з італійськими ігристими винами, виготовленими з сорту мускат. В ароматі вина знаходять ноти квітів апельсину, манго та лічі. Вартість пляшки «вина» — $15. Також стартап Endless West виробляє молекулярні копії віскі, джину та саке.

 

Читайте також:

Вода зі смаком вина стане новим трендом – ЗМІ.

У Британії з’явився джин, створений штучним інтелектом.

Кремнієву долину захопила «дофамінова дієта»: розробники відмовляються від їжі, сексу та алкоголю.

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi