пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Компанія Endless West оголосила про випуск «молекулярного вина» Gemello. Технологи стартапу запевняють, що аромат і смак напою максимально близькі до реальних, хоча для виробництва «вина» виноград не використовувався.
Назва Gemello перекладається з італійської мови, як «близнюк». На першому етапі виробництва технологи проводять молекулярний аналіз справжнього вина. Далі відтворюють напій на базі води та спирту за допомогою молекул хімічних сполучень.
Згідно з інформацією на сайті стартапа для виробництва Gemello було використано на 95% менше води, ніж для виробництва справжнього вина. Викиди вуглецю в атмосферу при виробництві копії на 40% менші, ніж у випадку з оригіналом.
Виробник порівнює копію з італійськими ігристими винами, виготовленими з сорту мускат. В ароматі вина знаходять ноти квітів апельсину, манго та лічі. Вартість пляшки «вина» — $15. Також стартап Endless West виробляє молекулярні копії віскі, джину та саке.
Читайте також:
Вода зі смаком вина стане новим трендом – ЗМІ.
У Британії з’явився джин, створений штучним інтелектом.
Кремнієву долину захопила «дофамінова дієта»: розробники відмовляються від їжі, сексу та алкоголю.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi