У кафе Honey, де отруїлись відвідувачі, поділились результатами розслідування - PostEat

пошук

У кафе Honey, де отруїлись відвідувачі, поділились результатами розслідування
03-02-2023 0 2924


Шестеро людей, які 23-25 січня 2023 року відвідували кафе-кондитерську Honey на вул. Ярославів Вал, 20, мали ознаки харчового отруєння. Заклад повідомив у Facebook, що було офіційно підтверджено шість діагностованих випадків отруєння з 1453 гостей, які були в кафе у ці дні. У 4 хворих виявили сальмонельоз, а у 2 — харчове отруєння. 

Заклад підтримує зв’язок та забезпечує відшкодування витрат на лікування усім постраждалим гостями, контакти яких кафе отримало з лікарні або які звернулись до них напряму.

“З моменту отримання першого звернення ми також тісно співпрацюємо з київською Санітарно-епідеміологічною станцією та Державпотребспоживом. Ми провели всі необхідні перевірки встановлені законодавством. Бо для нас принципово важливо знати, на якому етапі сталась проблема і виправити її”, — йдеться у повідомленні.

Всі дослідження показали однакові результати — змиви поверхонь та аналізи персоналу чисті. Тож найбільш вірогідною причиною захворювання гостей стали яйця, які, певно, були зараженими бактерією сальмонельозу. Через технологічний процес приготування яєць пашот, вони не отримали повної термічної обробки.

“Що ми зробили, щоб убезпечити наших гостей надалі:

  1. Вся партія яєць, придбана протягом цього періоду, була повністю вилучена та знищена.
  2. Як запобіжний захід, на всіх кухнях наших закладів були проведені санації та генеральні прибирання відповідно до рекомендацій санітарно-епідеміологічної інспекції. Це було зроблено на додаток до загального прибирання, яке проводиться кілька разів на день.
  1. Ми посилили заходи контролю та безпеки в роботі наших закладів.
  2. Протягом найближчого місяця в командах Хані на всіх закладах з’явиться нова людина, “аудитор з дотримання харчової безпеки, головними обов’язками якої будуть:

— контроль з дотримання санітарних норм;

— контроль продукції на всьому ланцюгу постачання-використання;

— внутрішні перевірки дотримання технології виготовлення страв;

— навчання спіробітників взаємодії з продуктами.

  1. Рішення про повернення яєць-пашот в меню закладу ми приймемо тільки після зміни технологічного процесу приготування, який буде гарантувати безпеку готової продукції”, — додають у Honey. 

У закладі додали, що цей інцидент глибоко вразив всю команду. Вони дуже шкодують та приносять свої найщиріші вибачення всім постраждалим за те, що це сталося саме в їхньому закладі. У Honey обіцяють, що зроблять все, щоб подібний інцидент більше ніколи не трапився, і щоб зберегти стосунки з їхніми гостями.

Фото: Facebook HONEY. Кафе-кондитерська

Читайте також:

4 кроки для оцінки якості вина

Шестирічний хлопчик замовив їжу на $1000, адже вважав, що грає у гру

СБУ ліквідувала схеми розкрадання коштів на харчуванні військових

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi