СБУ ліквідувала схеми розкрадання коштів на харчуванні військових - PostEat

пошук

СБУ ліквідувала схеми розкрадання коштів на харчуванні військових
03-02-2023 0 553


Служба безпеки України ліквідувала схеми розкрадання бюджетних коштів на харчуванні українських військових на понад 119,5 млн грн. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За матеріалами слідства, посадовці одного з департаментів Міноборони уклали угоди з керівниками двох комерційних структур на постачання оптових партій продовольства до місць дислокації військових.

Бюджетні гроші було переведено на рахунки підприємств, які навіть не мали виробничої бази і технологічного обладнання для надання відповідних послуг.

Замість постачання до ЗСУ визначених обсягів продовольчої продукції, учасники схеми виводили кошти у тінь через низку афілійованих фірм.

“На підставі зібраних доказів двом керівникам підприємств, задіяних у схемі, вже повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Триває розслідування для встановлення причетності посадовців Міноборони до протиправної діяльності”, — йдеться у повідомленні СБУ.

Крім цього, на Київщині співробітники СБУ викрили командира однієї з військових частин на розкраданні майже 2,4 млн грн, виділених на харчування особового складу. До незаконної діяльності він залучив чотирьох своїх підлеглих і комерсантів, які вносили недостовірні відомості до звітної документації для приховування «відкату».

“Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);

▪️ ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та обрання міри запобіжного заходу”, — додають у СБУ.

Фото: Telegram Служба безпеки України

Читайте також: 

У потязі «Льодовиковий експрес» можна пообідати з красивими краєвидами на Швейцарію

На благодійній гастровечері «ВОЄННИЙ МІШЛЕН» було зібрано 787 тисяч гривень на ЗСУ

Jay-Z змінив культуру шампанського

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi