У Києві новий заклад звинуватили у плагіаті - PostEat

пошук

У Києві новий заклад звинуватили у плагіаті
21-09-2022 0 5781


Ресторатор Володимир Григори розповів у Facebook, що після переїзду кафе “Тісто, сир і тітка Белла” на нову адресу, власники приміщення на старій адресі зробили дублікат “Белли”.

За його словами, навіть таблички в туалеті один в один, які були в “Тісто, сир і тітка Белла”.

“Злизано тупо все. Розстановка меблів, печі, бару, кольори, вивіска, балки другого поверху, мішковина на витяжках, робоча станція піццаойол та їх форма(навіть кепки), табличка в туалеті, це взагалі піздець позорний.

Коротше, не буду тут розписувати свої емоції, ви і так розумні в мене і знаєте шо робити. 

А я офіційно заявляю — це гімно не наших рук справа, тож ходити туди не треба, якщо ви поважаєте чесний труд, (в тому числі інтелектуальний), шукаєте дійсно смачну їжу, і насправді любите Тісто, сир і тітка Белла

До зустрічі на єдиній адресі — Верхній Вал, 24”, — розповів Володимир Григори.

Редакція PostEat дізналась, що новий заклад, який звинуватили у плагіаті — це ресторан “Мама Фокача & Папа Чача”. Ми зробили запит в цей ресторан, і чекаємо на їх версію щодо цієї ситуації.

Відповідь від Mama Focaccia&Papa Сhacha, доповнено 10/11/2022 

«Нещодавно в нашу адресу посипалось багато хейту від колишніх орендарів цієї локації та власників італійського ресторану. Вони вбачають у нашому закладі плагіат на свій ресторан, аргументуючи схожість елементів інтер’єру, кольорової гамми та уніформи персоналу. Особливий акцент був зроблений на табличці, яка розміщена у вбиральні закладу. Після їх переїзду, нами було прийняте рішення максимально використовувати елементи оздоблення та інтер’єр, що залишились у приміщенні. На цей час це є логічним. Не хочеться вдаватись до деталей, але всі меблі, освітлення та головна красуня залу – дров’яна піч – були зроблені на замовлення і ніяк не скопійовані у іншого закладу.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Щодо таблички, яку залишили попередні власники,  її просто не можливо було відірвати від стіни, ми витратили на це багато часу. До того ж, на ній був крутий текст, нам він дуже сподобався, знімаємо капелюх перед автором та вибачаємось, якщо когось цим образили. Наразі, ми замінили табличку, оскільки вона викликала найбільше резонансу. Щодо концепції, за логікою колишнього орендатора, всі італійські ресторани копіюють один одного? У нас є свої фішки, свій TOV та своє бачення розвитку гастро індустрії».

Фото: Facebook Volodymyr Grigori, надані закладом Mama Focaccia&Papa Сhacha

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi