У Пекіні побудують музей вина за 60 млн євро - PostEat

пошук

У Пекіні побудують музей вина за 60 млн євро
19-02-2020 0 1079


Музей вина (Musée Universel du Vin) площею 18 000 кв. м планують відкрити у 2021 році. Проєкт французьких архітекторів отримав підтримку Музею культури вина у Бордо та влади Китаю.

Будівництво музею заплановано на весну 2020 року, а відкрити нове місце планують у 2021 році. Проєкт розроблено французькою студією Architecture-Studio у співпраці з Музеєм культурі вина у Бордо (Bordeaux Cité du Vin). Очікується, що сума інвестицій у будівництво складе близько 60 млн  євро.

Проєкт музею створено у форматі тематичного парку, натхненного середньовічним селищем Сент-Емільйон біля Бордо. Президентом і засновником Музею вина у Пекіні став китайський бізнесмен Вейсінг Танг (Weixing Tang). Мета проєкту — «перенести Францію у Китай» та познайомити китайських гостей з французькою культурою вина.

В межах Музею вина працюватимуть тематичні виставки, освітні винні курси, еногастрономічний ресторан, дегустаційний зал з доповненою реальністю. Особливу увагу в освітніх програмах приділять навичкам розрізняти оригінальні французькі вина від підробок. Проєкт будують згідно з ідеями сталого розвитку. Наприклад, музей отримає енергетичну автономність і знизить шкідливі викиди завдяки водневій енергетиці.

Нещодавно Британський Музей показав одноразові чаші для вина Мінойської цивілізації.

Фото: Architecture Studio

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi