Уляна Супрун розповіла, чи є шкідливою пліснява на продуктах і в оселі - PostEat

пошук

Уляна Супрун розповіла, чи є шкідливою пліснява на продуктах і в оселі
29-01-2020 0 2449


Пліснява на продуктах харчування або в оселі не лише неприємно виглядає, але й не є корисною для здоров‘я людини. Уляна Супрун вирішила пояснити, чому не варто їсти продукти з пліснявою та чому необхідно виводити грибок з оселі. 

Так, пані Супрун зазначає: «Пліснява — це мікроскопічні гриби, або ж мікроміцети. (…) Вдихання спор плісняви та контакт із нею може викликати подразнення дихальних шляхів та респіраторні симптоми. При тривалому контактуванні з пліснявою підвищуються ризики виникнення алергій. Окрім того, грибні метаболіти можуть виступати тригером для розвитку астми».

Пані Супрун каже, що споживати у їжу продукти, на яких з’явилася пліснява, не варто. «Адже гриби можуть продукувати токсини, що у високих кількостях можуть бути небезпечні. Якщо ви помітили, що на хлібі або у банці варення з’явилася пліснява — не їжте їх та не намагайтеся позбутися плісняви локально, просто відрізавши шматок хліба з пліснявою чи забравши ложкою плісняву. Уражена грибом частина зацвілого продукту насправді значно більша, ніж здається на перший погляд».

Детальніше прочитати про плісняву та її вплив на людину ви можете на сторінці Уляни Супрун у фейсбуці.

А що ви думаєте з цього приводу? Приєднуйтесь до обговорення на нашій сторінці в Facebook.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi