В Києві відбувся п’ятий, ювілейний, незалежний професійний дегустаційний конкурс Favorite Food & Drinks - PostEat

пошук

В Києві відбувся п’ятий, ювілейний, незалежний професійний дегустаційний конкурс Favorite Food & Drinks
22-04-2024 0 220

Партнери

Автор


15 квітня переможці конкурсу отримали нагороди на Урочистій Церемонії закритій Зустрічі лідерів food-ритейлу, що відбулася у Києві, і зібрала головних гравців ринку українського food ринку. П’ятий міжнародний професійний дегустаційний конкурс Favorite Food & Drinks став не тільки ювілейним, але й рекордним за кількома показниками.
 
Вперше дегустації тривали 3 дні: відбулися 26, 27 і 28 березня і охопили 20 номінацій харчових продуктів. Професійна дегустаційна комісія у 2024 році — теж стала рекордною за кількістю: 22 представника провідних національних і регіональних торговельних мереж, формату “біля дому”, ритейлу АЗК, маркетплейсів, асоціацій, виробничих компаній взяли участь у дегустаціях продуктів.
 
Серед них: NOVUS, Епіцентр К, НАССР Еко-Маркет, Auchan Україна, ROZETKA, АТБ-МАРКЕТ, KLO, Велмарт, Метро Кеш енд Кері Україна, КОЛО, Тайстра груп, GRADUS, Доярочка, ФОРА, Alma-Veko Food та інші. Вперше дегустаторами Favorite Food&Drinks стали Костянтин Грубич, експерт з якості, журналіст, телеведучий, автор рубрики “Знаю Споживаю” у “Сніданок з 1+1”, Володимир Багдасарян, керівник м’ясного виробництва у Велмарт, Павло Чернецький, керівник відділу «продукти харчування» Rozetka, Максим Якименко, менеджер категорії «напої» КОЛО, Мар’яна Поп’юк “Тайстра” та інші провідні фахівці.

Варто зазначити, що 14 з 22 дегустаторів взяли участь у Favorite Food & Drinks вперше, що свідчить про прозорість, неупередженість та об’єктивне оцінювання дегустаційних зразків. За результатами дегустаційного конкурсу цього року 4 найменування отримали нагороди Гран-Прі, золоті нагороди отримали 155 найменувань продуктів та напоїв, срібні – 49, бронзові – 1.

Всього комісія провела органолептичну оцінку «наосліп» 209 дегустаційних зразків від 39 компаній учасників — ще один рекорд Favorite Food & Drinks 2024. Компанії учасниці надали продукцію національного та власного виробництва, імпортовану, власні торговельні марки (ВТМ), крафт та продукцію фермерських господарств. На дегустації було надано продукцію виробництва країн: Україна, В’єтнам, Латвія, Литва, Польща.

Серед 209 наданих дегустаційних зразків 57% з них відносяться до традиційного сегменту, 49% — до ВТМ, 32% — до нових розробок, 30% — до ГоРеКа, 24% — до преміум сегменту, 22% — до крафту, 8% — до імпортованих, 8%- до В2В призначення і 5% — до інноваційних. Свою продукцію на дегустаційний конкурс Favorite Food & Drinks подали 39 постачальників. На дегустацію було надано продукцію українського виробництва, а також імпортована із В’єтнаму, Латвії, Литви та Польщі.

Чим цікавий дегустаційний конкурс Favorite Food & Drinks 2024

Саме на дегустаційному конкурсі Favorite Food&Drinks дегустаторам була надана можливість першими в Україні продегустувати інноваційні продукти, концептуально нові розробки.

Концептуально нову продукцію — піцабони надала компанія Bakery Food Investment (Fishki Pizza, ТМ Danish).
Інноваційні розробки імітованої ікри представила компанія CAPS FOOD SYSTEMS. Продукцію оздоровчого напрямку — «НАТРУЕЛ МЕЛАНІН — ЮКРЕЙН» та Best Vita Beauty, а дитяче харчування — ТОВ «Фірма «Фавор» (АМА ТМ).
Власні торговельні марки, утому числі імпортовані, на дегустацію надано мережею VARUS (ТОВ “Омега”). М’ясну та рибну продукцію власного виробництва — торговельною мережею Велмарт.

Компанії ТОВ Мантінга Україна, Корадо Каннінг Інкорпорейтед, ТОВ Суші Продукт та ТОВ «Ярофрут» надали продукцію для b-2-b сегменту (для ГоРеКа та промислового використання).

Їжу швидкого приготування, надано виробниками ПрАТ «Єнні Фудз», ТОВ Сол Юніон, «Трумікс-Україна».
17 найменувань дегустаційних зразків соусів — найбільшу кількість за весь час проведення дегустаційного конкурсу Favorite Food & Drinks, було надано виробником Фірма «ОЛІС ЛТД» (ТМ «МЕТРО», ТМ «ОЛІС», ТМ «GUSTO», ТМ “НАЦІОНАЛЬНІ УКРАЇНСЬКІ ТРАДИЦІЇ”).

У конкурсі також взяла участь продукція наданими компаніями: ТОВ Арьяка (ONUR ТМ), АТ «ЖИТОМИРСЬКІ ЛАСОЩІ», ТОВ «Алан», компанія «ТРИ ВЕДМЕДІ», «Нова Зоря Дніпра», TOB «BISCOTTI», ТОВ «ВОЛХОВ-ЛТД», Львівський кіш, ТОВ «Джи Еф Сі Бейкері Продакшн», М`ясокомбінат «Ювілейний», Ново-Водолажский Масло-Жировий Комбінат (Жирнов ТМ, Рибанов ТМ), М’ясокомбінат «Ятрань», компанія ТОВ Догода (Літопис ТМ), АВАЛОН ГРУП, ХЕЛЛ ЕНЕРДЖІ ДРІНКС, Snack Production (ТМ «Сан Санич»), фірма «Стрілець» (ТМ «ЗОДІАК»), ТОВ “Українська Алкогольна Компанія”, ТОВ «Ойлана», Імпорт Фудз Компані та крафтові виробники: КРАФТ ДРІНКС ЮА, «ВУЙКО СЕМ ВИНОКУРНЯ» (SPICER ТМ), ФГ «Виноробня Бережного», «Тетяна 2011» Zinka ™.

Засновниця та організаторка конкурсу Олена Сініціна зазначає: “Ми маємо амбітні цілі. Окрім того, що Favorite Food & Drinks направлено на покращення культури свідомого споживання харчових продуктів, проєкт сприяє зміцненню конкурентоспроможності виробників, просуванню бренду України на світових фудринках як країни-постачальника нових, інноваційних, традиційних та якісних харчових продуктів з високими органолептичними властивостями”.
Лариса Акулова, начальник відділу контролю якості продукції в АТБ, додала: “Впевнена, що цей конкурс стане найпрестижнішим національним конкурсом серед виробників харчової продукції та участь в ньому вони будуть виборювати, а для споживачів логотип цього конкурсу на паркованні продукції буде гарантією якості!”.

Мета Favorite Food&Drinks – виявлення професіоналами високоякісних продуктів харчування та безалкогольних напоїв за органолептичними характеристиками «наосліп». Споживачі та бізнес-партнери можуть довіряти відзнакам Favorite Food&Drinks нанесеним на паковання продуктів харчування та напоїв, адже вони пройшли суворе оцінювання високопрофесійними, незалежними експертами. Шукайте відзнаки Favorite Food&Drinks на етикетках та пакованнях продуктів.

Favorite Food & Drinks запрошує виробників з усіх регіонів України взяти участь і поставити поряд зі своїм брендом заслужений знак якості.

Favorite Food & Drinks 2024 завдячує нашим захисникам – Збройним силам України за те, що ми з вами маємо можливість вести свій бізнес. Кожен з українців робить свій внесок у підтримку захисників і цього року Favorite Food & Drinks зробив свій: 100 грн за кожен з наданих учасниками дегустаційних зразків. 30 000 грн перераховано у 3-тю окрему штурмову бригаду.

Найкраще – до столу!

Офіційний партнер Favorite Food & Drinks 2024: PaperBag

Партнер проєкту: Dohler

Інформаційні партнери: Posteat, Mind, The Page, Агропортал, АПК Інформ, Ділова Столиця, Депо, Перший Бізнесовий, Їzhakultura, Ukrainian Food Retail Alliance, U-Food Association, marketer.ua, founder.ua, economist.com.ua, Марко Пак, 44.ua, Напої. Технології та Інновації, Харчові Технології, Logist.FM, Управління Якістю, Спілка молочних підприємств України, Асоціація «М’ясної галузі»

Міжнародний інформаційний партнер: Drinks+, Wine Travel Awards


Текст та фото надані партнером.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.

Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi