В Україні повернуть громадський контроль над закупівлями для армії - PostEat

пошук

В Україні повернуть громадський контроль над закупівлями для армії
01-02-2023 0 321


В Україні буде повернуто громадський контроль над закупівлями для армії харчування, речового майна, паливно-мастильних матеріалів з урахуванням обмежень військового стану. Про це у Facebook повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Міністр оборони України вже дав доручення:

  • Здійснити аналіз цін та процесу їхнього формування;
  • Зменшити термін контракту з постачальниками;
  • Розробити нові підходи, які будуть включати механізми прозорості та підзвітності, переходу до меню (раціонів) зі збереження продуктового різноманіття, публікацію цін тощо.

“Ми застосуємо ці інструменти для підвищення прозорості закупівель не тільки для харчування, а і для речового майна, ПММ. Зараз проводимо перевірку цін по всій номенклатурі.

Я буду особисто контролювати виконання цього плану і доповідати громадянському суспільству про прогрес і результати”, — додає він.

Резніков зазначив, що у Міноборони введене внутрішнє правило звіряння усіх цін під час укладання контрактів з реєстром Мінекономіки та ринковими цінами.

Також на сайті Міноборони (згодом, коли буде створено таку можливість – і на Prozorro) по факту укладеного контракту будуть оприлюднюватися: 1) номер і дата укладання (для ідентифікації), 2) ціна за одиницю, 3) посилання на публічні технічні умови закупівлі (на сайті МО або в загальному доступі для ПММ, частково для харчування тощо).

“Водночас я очікую допомоги міжнародних партнерів, депутатів, журналістів, інституцій громадянського суспільства, експертів у пошуку згаданого балансу.

Між оперативністю, безперервністю надання послуг чи постачання товару, безпекою та захистом інформації з одного боку – та прозорістю і підзвітністю з іншого.

Тут потрібні спільні зусилля. Адже цілі у нас спільні – захист країни та побудова держави без корупції.  

Саме тому я звернувся до Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки і Комітету з питань антикорупційної політики щодо проведення спільної наради стосовно механізмів змін закупівлі, підзвітності та цивільного демократичного контролю”, — додає міністр.

Також Резніков направив понад 20 запрошень до різних організацій, які спеціалізуються на антикорупційній діяльності, представників ЗМІ, що здійснюють розслідування, експертів з оборонних реформ з пропозицію провести спільну зустріч та обговорити необхідні кроки.

«Переконаний, що спільними зусиллями ми зможемо побудувати дієвий механізм, який закладе основи для майбутньої прозорої, підзвітної і водночас надійної та захищеної системи забезпечення армії», — підсумував він.

Фото: Telegram Zelenskiy / Official

Читайте також:

Україна експортуватиме бджіл в Канаду

Пластикову соломинку з McDonald’s продають за £1500

Декантер ромбоподібної форми — естетична насолода для поціновувачів вина

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi