В Україні створили перший у світі комікс про борщ - PostEat

пошук

В Україні створили перший у світі комікс про борщ
30-05-2023 0 406


Комікс «Коротка історія українського борщу» створили письменниця Євгенія Кузнєцова та художниця Софія Сулій. Про це у Facebook розповіла Євгенія Кузнєцова.

За словами авторки, для неї це був перший досвід написання мальописного сценарію, і їй дуже сподобалось. А художниця Софія Сулій дуже тонко вловила атмосферу осіннього Києва.

“Перший у світі комікс про борщ! Історія вкладена в діалоги і пригоди героїв (пригоди, як я люблю, без гостросюжетності). Я постійно нудила, що давайте тільки без нудних відступів, типу а зараз, любі читачі, ми вам впакуємо щось корисне під виглядом чогось красивого. Але нє, там гладенька цікава історія. При цьому в комікса дві чудових наукових редакторки: Marianna Dushar і Олена Брайченко, з якими ми вели дискусії про солене сало і колір прадавнього квасу. А на одному розвороті можна зустріти знайомих вам людей. Наприклад, раз Володимир Гевко не пише свою книжку, то я його хитрістю заманила у цю”, — розповіла Євгенія Кузнєцова.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Коротку історію українського борщу» вийде з друку початку липня. Наразі відкрито передпродаж, комікс можна замовити за ціною 290 гривень.

«Хай ти пʼєш лавандовий раф і замовляєш додому суші, все одно, якщо в грудях твоїх тріпоче українське серце, у тебе виникне потреба зварити справжній борщ. Саме так сталося із Андрієм – простим хлопцем, який гідно прийняв борщевиклик. Цю книжку можна було б назвати «Одіссея борщу», якби Одіссей у своїх мандрівках ніколи не виїжджав за межі київської області, а відповіді на фундаментальні питання життя і смерті шукав у капустяних базарних рядах. Чи відкриється Андрію таємниця справжнього борщу? Ходіть подивіться. Він старався», – йдеться в описі книги.

Фото: https://kuznetsova.life/

Читайте також:

Австралійський стартап розробив їстівні чашки для кави

На Тайвані подають рамен з гігантським ізоподом

McDonald’s випустив тетріс у вигляді курячого нагетсу

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi