Виробник морозива «ескімо» у США відмовиться від цієї назви, бо вона може ображати ескімосів - PostEat

пошук

Виробник морозива «ескімо» у США відмовиться від цієї назви, бо вона може ображати ескімосів
22-06-2020 0 752


Американський виробник морозива Dreyer’s (дочірня компанія Nestle) відмовиться від назви Eskimo Pie. Назву використовували майже 100 років, але зараз у компанії вважають, що вона ображає ескімосів.

Також компанія поміняє візуальну складову бренду. Зараз на логотипі морозива зображений хлопчик у традиційному одязі ескімосів.

«Ми хочемо долучитись до вирішення расових проблем. Тому визнаємо, що термін «ескімо» принизливий і нам слід відмовитись від нього. Наша компанія і бренди мають відображати цінності споживачів», — заявила директорка відділу маркетингу Dreyer’s Елізабелл Маркес (Elizabell Marquez).

Компанія Dreyer’s отримала судовий позов ще у 2009 році від представниці народності інуїти, яка заявила, що логотип та назва морозива ображає гідність її народу. Річ в тім, що термін «ескімос» використовували європейські колонізатори Арктики, як загальну назву для інуїтів та народу юпік. У Канаді та Гренландії термін вважають образливим та широко не використовують.

Вважається, що у СРСР морозиво «ескімо» потрапило у 1930-х роках після візиту наркома харчової промисловості Анастаса Мікояна у США. 



Мікоян привіз із США ідею, технологію промислового виробництва морозива та необхідне американське обладнання. Спочатку для радянського ескімо використовували оригінальну назва американського продукту у кириличній транслітерації — «эскимо-пай». 

Фото: Wikipedia / Dreyer’s Grand Ice Cream

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi