Як вино з Закарпаття потрапило в Японію? - PostEat

пошук

Як вино з Закарпаття потрапило в Японію?
03-03-2023 0 1177


Виноробня «Шато Чизай» з Закарпаття розпочала співпрацю з японськими партнерами у 2020 році. Наразі компанія декілька разів на рік відправляє вина в Японію, і поставки щоразу збільшуються. Про тернистий шлях виноробня розповіла виданню PostEat.

За словами виноробної компанії, Японія — це був невідомий для них ринок. Робота з документацією була найскладнішою, адже для японської сторони «Шато Чизай» готувала велику кількість інформації про виноробню: детальну інформацію про склад, фото ґрунтів, кількості опадів тощо. Врешті перша партія поїхала у двомісячну подорож в загадкову дальню країну – Японію, успішну державу, яку закономірно вважають дуже цікавою, і де повага до якості, історії та культури – надзвичайно важлива частина національного характеру.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Ми навіть не очікували, що наші партнери приїдуть до нас. Це не вихідці з України, а корінні японці, які під час епідемії зуміли добратися на Закарпаття і далі відвідати ще декілька виноробень в Україні.

Відверто: ми теж не знали, як належно підготуватися до зустрічі, адже культури дуже різні, і прийнято вважати, що якась неправильна поведінка може все зламати. Але наші партнери виявилися надзвичайно веселими, приємними, цікавими молодими людьми. Ми провели чудовий час на виноградниках, у Шато, разом відвідали виставку Wine & Spirits Ukraine в Києві», — розповідають у компанії. 

У «Шато Чизай» додають, що партнери щиро полюбили Україну, культуру, кухню, і дуже активно працюють над популяризацією українського вина в Японії. Ба більше, японські партнери з початку повномасштабної війни в Україні почали відправляти цінну допомогу в ті області, де знаходяться винороби-партнери.

«Наразі ми відправляємо вина в Японію декілька разів на рік і поставки щоразу збільшуються. Переважно ми постачаємо сухі витримані червоні вина, нашу улюблену «Троянду Карпат» (легендарне десертне вино), а також білі та рожеві сухі вина, наприклад, унікальне Черсегі.

Допис про українське вино в Японії, який розмістив у facebook Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський, викликав неабиякий резонанс, адже доволі неочікувано, що вітчизняне вино із Закарпаття є в такий далекій країні. Утім, це все закономірно: світ шукає дещо якісне та особливе, й інтерес до України відчутний», — підкреслюють у «Шато Чизай».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Ціна на вино в Японії в кілька разів вища, ніж на місцевому ринку, але це ринкова ціна. Це означає, що люди в Японії готові й зацікавлені платити. Справа й у тому, що доставити вино з Берегового, що на Закарпатті, в Японію – це великий шлях. Спочатку вантаж їде в Польщу до Балтійського моря, а звідти кораблем в Йокогаму. Дорогою можуть бути перепади температур, тому вино повинне їхати у спеціальному рефрижераторному контейнері, щоб не постраждало. Також важливо відзначити, що на ціну в Японії впливають великі мита, податки й операційні витрати.

«Японія розвинута й багата країна, отже й усі операції коштують дорожче. Наприклад, це саме вино в Фінляндії коштує близько 20 євро. І Фінляндія хоч і далеко, але, погодьтеся, набагато ближче до нашого Закарпаття, ніж Японія. Так, ми віднедавна постачаємо вина «Шато Чизай» і в Фінляндію, Норвегію та ще Сінгапур, які поповнили наш експортний «пакет» країн услід за США, Ізраїлем і Великою Британією та іншими державами Європи. Далі буде – українське вино варте того, щоб бути представленим в різних куточках планети!», — підсумовують у компанії.

У «Шато Чизай» додають, що в середині березня вони їдуть в Дюссельдорф разом з українськими колегами виноробами на важливу подію у світі вина – ProWein 2023, де спільно з єдиним національним стендом Wines of Ukraine, презентуватимуть вина України провідним спеціалістам виноробної галузі.

Фото надані «Шато Чизай»

Читайте також: 

Росіяни заборонили фермерам на окупованій Луганщині продавати власний урожай

«Flos Olei 2023» — путівник у світ оливкової олії

У Києві підприємець постачав військовим небезпечні для здоров’я консерви

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi