Японський сомельє вперше отримав титул «Магістр Вина». Тору Такамацу 24 роки - PostEat

пошук

Японський сомельє вперше отримав титул «Магістр Вина». Тору Такамацу 24 роки
23-08-2019 0 1113


Перша німкеня, перший болгарин та перший японець в історії отримали найвищий ступінь кваліфікації винних спеціаліст Master Sommeliers (MS). Загалом успішний іспит склали п’ять претендентів. Тепер у світі існує 262 «Магістрів Вина».

Претенденти склали іспит 17 серпня в австрійському монастирі Штифт Клостернойбург, де розташована одна зі старіших винних шкіл світу. З 18 учасників лише п’ятьом вдалося успішно виконати практичну частину екзамену — декантувати вино, відкоркувати пляшку, розлити ігристе вино, подати напій й обслужити гостей ймовірного ресторану.

Також претенденти в сліпій дегустації визначали шість вин — три білих й три червоних, та відповідали на питання з теорії.

У підсумку титул «Магістр Вина» отримали:

• Хельга Шредер ­— перша німкеня в історії титулу, шеф-сомельє готелю Mövenpick (Штутгарт) та «Спеціаліст року у винах Португалії» (2016);
Карлос Симойс — виходець з сім’ї португальських виноробів, шеф-сомельє ресторану Vue de monde (Мельбурн);
Светослав Манолєв — перший болгарин в історії титулу, шеф-сомельє Mayfair Hotel (Дубай);
Тору Такамацу — перший японець в історії титулу, один з наймолодших «Магістрів Вина», сомельє ресторану HIDE (Лондон);
П’єр Брунеллі — шеф-сомельє ресторанного холдингу UMBEL Restaurant Group (Великобританія).

Керівник освітньої фундації Court of Master Sommeliers у Європі Ронан Сайберн зазначив, що не пам’ятає випадків, коли б одразу п’ятьом претендентам вдалося отримати титул. «Шанси на успішне складання іспиту 4%. Мене здивував вік учасника з Японії, якому лише 24 роки — якби він не захопився винною сферою, то, мабуть, вже працював у Tesla!», — коментує результати іспитів головний екзаменатор.

В Україні наразі немає жодного спеціаліста класу «Магістр Вина». Відомо, що до іспитів найвищої категорії винних спеціалістів готується шеф-сомелье METRO Cash & Carry Ukraine Олексій Гижко.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi