Євген Клопотенко закликав владу України підтримати ресторанний бізнес - PostEat

пошук

Євген Клопотенко закликав владу України підтримати ресторанний бізнес
26-03-2020 0 1252


Відомий український кулінар Євген Клопотенко звернувся до  влади України з закликом підтримати ресторанну галузь під час пандемії COVID-19.

У дописі Євгена Клопотенко сказано, що навіть успішні ресторани можуть закритись після карантину. Також кулінар нагадав, що за ресторанною галуззю стоїть цілий пласт суміжних бізнесів — від постачальників до клінінгових служб.

Для їх підтримки Євген Клопотенко пропонує такі заходи:

  1. Звільнення від орендної плати для закладів сфери обслуговування під час карантину

Це звернення направлене до мера нашого міста, Віталій Кличко, Денис Шмигаль та Кабінет Міністрів України. Нам вкрай потрібно ввести мораторій на сплату орендної плати для сфери обслуговування на час карантину. Врегулювання цього питання на державному рівні — необхідна міра, яка дозволить бізнесу вижити. Заклади будуть позбавлені прибутків не тільки під час карантину, а й деякий час після його зняття. Бо навіть після скасування карантину, люди не ринуть відразу до ресторанів. Їм буде потрібен час, аби відновити свої фінансові можливості та морально повернутись у нормальний стан. І саме цей час може бути вирішальним для закладів.

  1. Підтримка ресторанів замовленнями

Адресую цей меседж усім українцям, які цінують українські ресторани. Переважна більшість закладів наразі не сидить склавши руки та попри фінансові втрати працює у форматі доставки страв. Цим ми мотивуємо персонал та показуємо, що готові робити вас трішки щасливішими навіть у такі часи. Допоможіть нам у цьому та робіть онлайн замовлення. Сьогодні зробивши навіть маленьке замовлення ви робите великий внесок у розвиток та підтримку ресторанного бізнесу України.

  1. Третій меседж я б хотів адресувати моїм колегам

Давайте разом готувати на волонтерських засадах для благодійних фондів та проводити онлайн майстер-класи для наших громадян. Їжа робить людей щасливішими. Та коли як не зараз, людям так потрібна наша підтримка? Якщо кухарі не можуть зараз готувати у своїх ресторанах, я пропоную готувати для людей в інших місцях. У сучасному світі для цього існує багато інструментів. Наприклад, в нашому місті існують такі благодійні фонди як Життєлюб, або ті ж прямі ефіри у Instagram, за допомогою яких ми можемо готувати разом з нашими глядачами. Повірте, українці втомились від поганих новин, тож зробімо їх трохи щасливішими.

 

 

Читайте також:

Поради засновника Alibaba Group, Джека Ма, підприємцям під час спалаху коронавірусу 

Стратегія, як вижити закладам під час карантину: досвід бара у Гуанчжоу 

Кулінарна академія MAD збирає ідеї для порятунку ресторанів в умовах карантину

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi