Євген Клопотенко зробив особистий маленький крок до перемоги над корупцією - PostEat

пошук

Євген Клопотенко зробив особистий маленький крок до перемоги над корупцією
26-01-2023 0 561


Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, що підписав договір з «Українською агенцією з авторських та суміжних прав». Агенція збирає роялті за музику, яка звучить у закладах, та виплачує їх авторам та артистам. Відтепер вся музика у закладах Клопотенка та Інни Поперешнюк — ліцензійна, і ці кошти точно дійдуть до авторів. Про це шеф-кухар написав у Facebook.

“Тут же все прозоро, бо ГО «УААСП» — єдина в Україні організація колективного управління авторськими правами на музичні твори, визнана всім світом. А Валерій Харчишин,  який є генеральним директором організації, та віце-президент авторської ради Тарас Тополя — українські артисти та свідомі громадяни, які напряму зацікавлені у тому, щоб боротися з корупцією у музичному бізнесі.

Якщо ми хочемо, щоб українська музика розвивалася, а українські артисти продовжували створювати якісний контент для нас — маємо робити все за правилами та підтримувати авторів.

Хочу вірити, що наш приклад спонукатиме колег, які цього поки не роблять, почати сплачувати роялті й теж підписати договір з Українською агенцією з авторських та суміжних прав”, — розповів він.

Клопотенко закликає всіх рестораторів підписувати договір з “Українською агенцією з авторських та суміжних прав” та сплачувати кошти за музику у своїх закладах. Адже українські та іноземні автори мають отримувати гідну оплату за свою творчість. Це шлях до їх розвитку, а значить і до розвитку України.

“Раніше, можливо, у вас вже були схожі договори з іншими організаціями, але майже всі вони про корупцію. І якщо ви оплачуєте їх послуги, то з цих коштів автори самої музики — отримують тільки маленький відсоток від заслуженої винагороди”, — додає український шеф-кухар.

Фото: Facebook Євген Клопотенко 

Читайте також: 

В Україні виявили печиво з небезпечною речовиною, яка може викликати параліч

WFP та FAO допоможуть Україні у розмінуванні сільськогосподарських земель

У Кракові відкрили ресторан української кухні «Cieplo»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi