Колишній су-шеф Noma та учень Рене Редзепі шеф-кухар Крістіан Пуглісі (Christian Puglisi) звинуватив гід Michelin у непрофесіоналізму. Шеф з’ясував, що експертиза його закладу для отримання відзнаки «зелена конюшина» відбулась телефоном.
Згідно з дописом шефа він з ентузіастом зустрів появу нової відзнаки Michelin для ресторанів сталого розвитку — «зеленої конюшини».
Але коли він побачив свій ресторан Relæ серед тих, хто отримав відзнаку, то вирішив з’ясувати — як він там опинився? З’ясувалось, що вся експертиза Michelin обмежилась телефонним дзвінком із запитанням, чи дійсно Relæ є закладом сталої гастрономії.
«Невже гастрономічні журналісти не здатні задати нам гострі питання та сприймати нас трохи серйозніше? Якщо ми декларуємо сталий розвиток, то чому б не спитати що для цього зроблено?», — пише Крістіан.
Шеф назвав «телефонну експертизу» глузуванням з руху сталого розвитку, а зелену відзнаку гіду — «гнилою конюшиною». Також шеф радить Michelin більше заглиблюватись в тему, якщо гід хоче зберегти експертність.
Читайте також:
У гіді «Мішлен» з’явилась нова позначка «зелена конюшина». Що вона значить?
Головну нагороду MICHELIN щодо стійкого розвитку отримав шеф-кухар Magnus Ek зі Швеції.
Відомий переможець конкурсу проєктів стійкого розвитку у барній сфері Tahona Society від Pernod Ricard.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi