Житній ринок готують до перетворення на гастрономічний та культурний хаб - PostEat

пошук

Житній ринок готують до перетворення на гастрономічний та культурний хаб
29-05-2023 0 997


На вихідних на столичному Житньому ринку було проведено велику толоку. Цей захід дав старт масштабному проєкту перетворення простору ринку на гастрономічний та культурний хаб. Мета — оновити простір найдавнішого чинного ринку столиці та зробити його активним центром гастрономічного життя міста. Про це у Facebook повідомляє Київська міська рада.

Ініціаторами заходу виступили: шеф-кухар Євген Клопотенко, КП «Житній ринок» та клінінгова компанія «Inwhite». За словами Євгена Клопотенка, організована толока — лише початок майбутнього масштабного проєкту з перетворення Житнього ринку на потужний гастрономічний і культурний хаб. Клопотенко планує об’єднати у його стінах найкращих українських шефів та систематично знайомити містян і гостей Києва зі смаками України.

“За підтримки @kyiv.rada та з партнером сервісною компанією @iws_ua (які дуже нам допомогли) взялися за велике прибирання Житнього ринку, щоб підготувати його до чогось нового і кращого. Бо Київ вистоїть і його чекає світле майбутнє, яке ми з вами збудуємо своїми руками. А Житній буде у ньому одною з найафігєнніших цеглинок.

Толока, то тільки початок масштабного проєкту, який починає зароджуватися: перетворення простору на гастрономічний і культурний хаб. Сучасний, гарнесенький, такий, щоб іноземці колись приходили туди так, як приходять на ринок Сан-Мігель у Мадриді”,написав в Instagram шеф-кухар Євген Клопотенко. 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

За словами Євгена Клопотенка, наразі у нього із Київрадою та керівництвом ринку повна синергія. Всі сторони розуміють, як важливо охороняти колорит Житнього та його первісний вигляд.

Директор КП «Житній ринок» Євгеній Шевченко каже, що має амбітні плани щодо розвитку ринку. За його словами, наразі розроблений проєкт, який передбачає створення сучасного комфортного торговельного простору, де хочеться не тільки робити покупки, а й проводити час.

“Сьогодні Житній ринок критично потребує інвестицій, які призупинені через воєнний стан. Вдячні Євгену Клопотенку за ініціативу та громадянську позицію щодо розвитку ринку та міській владі, яка допомагає зберігати цей простір. Ми вже працюємо над тим, щоб проводити тут гастрономічні події та фестивалі. Це не тільки поверне життя на наш Житній, а й допоможе ринку триматися на плаву”, — коментує Шевченко.

Перший великий гастро-івент у стінах Житнього ринку ініціатори планують провести вже влітку.

У КП «Житній ринок» додали, що в результаті великої толоки на ринку було очищено більше ніж 3 000 квадратних метрів будівлі.

Фото: Facebook Київська міська рада 

Читайте також: Ексклюзивний онлайн-курс про вина європейських країн з Анною-Євгенією Янченко

Центр культури вина SHABO відновлює роботу

Тернопільські школярі вирощують мікрозелень, яку потім продають місцевим ресторанам

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi