Житній ринок на Подолі у пошуку нових орендарів – оголошено аукціон - PostEat

пошук

Житній ринок на Подолі у пошуку нових орендарів – оголошено аукціон
19-03-2024 0 194

Yana Sytnyk

Автор


Житній ринок – це найдавніший ринок Києва, який досі функціонує на Подолі. Будівля двоповерхова: перший поверх – продуктовий ринок, другий – речовий. Загальну площу із забудовою планують здати в оренду, про це повідомили на офіційному сайті Національної електронної біржі. Аукціон планують провести 25 березня.

Можливою причиною такого рішення стало те, що минулого року адміністрація Житнього ринку вела судовий процес з колишнім орендарем другого поверху через заборгованість. Також відомо, що ринок щороку мав нових директорів та низький трафік, тому цього разу строк оренди планують встановити одразу на 15 років.

Стартова ціна оренди становить 2,5 мільйона гривень. За угодою майбутній орендар має зробити капітальний ремонт або реконструкцію за власні кошти. Розпочати ремонтні роботи потрібно не пізніше шести місяців після укладення контракту. За невиконання даної умови, угода може бути розірвана. Орендна плата має здійснюватися навіть під час ремонту.

Згідно правила та умови передачі об’єкта в оренду, що зазначені в описі аукціону, перший поверх Житнього ринку можна залишити для продуктового ринку із сільськогосподарською продукцією. Площа другого поверху стане гарним варіантом для магазинів, ресторанів та інших закладів харчування.

Редакція PostEat раніше писала про ініціативу Євгена Клопотенка задля збереження Житнього ринку, як пам’ятки архітектури Подолу. Влітку 2023 команда Клопотенка організовувала гастрономічний pop-up «Кий, ШЕФ, Хорив», щоб зібрати кошти на ремонт даху Житнього ринку.

Фото: Facebook Житній Ринок

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi