Нове життя Житнього: як пройшов гастрономічний pop-up «Кий, ШЕФ, Хорив» від Євгена Клопотенко - PostEat

пошук

Нове життя Житнього: як пройшов гастрономічний pop-up «Кий, ШЕФ, Хорив» від Євгена Клопотенко
13-07-2023 0 851


8 та 9 липня на Житньому ринку відбувся гастрономічний pop-up «Кий, ШЕФ, Хорив» за ініціативи відомого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенко. Мета заходу — повернути життя на Житній ринок, зробити його активним центром гастрономічного та культурного життя столиці. Чому саме Житній ринок? Це найдавніший діючий ринок Києва, ця подільська площа була торговельним центром міста ще у XV столітті. Сучасна будівля ринку була створена ще у 1980 році та з тих пір не зазнавала реконструкції. Євген Клопотенко з командою вирішили дати Житньому новий виток розвитку і відродити його у сучасному та цікавому для містян та гостей міста форматі.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Щоб зібрати кошти для відродження Житнього, а також на допомогу Благодійному фонду Сергія Притули для придбання дрона DJI Mavic 3 Fly More Combo, команда Клопотенка організувала дводенний гастрономічний pop-up «Кий, ШЕФ, Хорив». На цю подію з’їхались фермери та крафтові виробники з усієї України, щоб познайомити містян з унікальними продуктами, як вирощуються на нашій землі та виготовляються руками українців. За заході гості могли скуштувати та придбати різноманітні соуси, мед, зелень, чаї, молочну та м’ясну продукцію, випічку та навіть устриці. Також на заході була представлена освітня зона від української асоціації спільнот міжнародного руху Slow Food — відвідувачі приймали участь у пізнавальних майстеркласах з сенсорних навичок, створювали разом насіннєву карту України.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

На вулиці та на самій локації були точки з їжею та напоями від українських закладів, як це представлено на сучасних європейських ринках. Гостям пропонували різноманіття морепродуктів та м’яса на грилі, чебуреки, равликів, хот-доги, випічку та десерти, морозиво, каву та коктейлі, а також борщ та полтавський хліб з м’ясом від закладу Євгена Клопотенко «100 років тому вперед».

Обидва дні на гастрономічному pop-up діяла імпровізована гастрономічна сцена, де шефи разом із зірковими гостями влаштовували кулінарні батли. В перший день у кулінарному двобої зійшлись шеф-кухар та суперфіналіст «МастерШеф.Професіонали-4» Іван Іванчук і актриса серіалів і кіно Наталка Денисенко, шеф-кухар та переможець «МастерШеф. Професіонали-4» Артем Кабулахіні та автор і ведучий «20:23» Женя Янович, шеф-кухар та учасник «МастерШеф 3» Андрій Колісник і співачка Lida Lee. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

На другий день страви готували шеф-кухар львівського ресторану «Дуже висока кухня» Юрій Кошик і співачка Злата Огневіч, шеф-кухар та переможець «Пекельна кухня» Юрій Діденко і співак POSITIFF, шеф-кухар та бренд-шеф ресторанних проєктів Fozzy Group Марко Черветті і актор та гуморист Вова Шумко. Зірки та шефи готували чебуреки, тертюхи, банош та вареники з вишнями — переможця визначав лідер аукціону, який назвав найбільшу ціну за цю можливість. Кошти від кулінарних батлів будуть передані на реконструкцію Житнього ринку.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Євген Клопотенко з командою планують працювати й надалі над тим, щоб повернути життя на Житній ринок, зробити його активним центром гастрономічного та культурного життя столиці та перетворити на простір з якісною українською їжею.

Фото надані організаторами заходу

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi