Відновлення економіки після COVID-19 буде хистким, частковим та повільним - PostEat

пошук

Відновлення економіки після COVID-19 буде хистким, частковим та повільним
17-04-2020 0 674


Пластикові ширми, дистанція між столами, температурний контроль гостей, власна їжа у літаках, дистанційна робота — світ після коронавірусу зміниться, а відновлення економіки буде повільним.

Видання The Wall Street Journal опублікувало матеріал, присвячений пристосуванню бізнесу до нових реалій життя після спалаху коронавірусу. Журналісти прогнозують, що правила санітарної безпеки, які мали бути тимчасовими стануть постійними. Принаймні до того моменту, поки не буде віднайдена вакцина проти COVID-19. Це змінить звичні нам уявлення про роботу та дозвілля.

Наприклад, всі гості відкритого після карантину у Шанхаї тематичного парку Walt Disney зобов’язані носити маски, а знімати їх дозволено тільки для їжі. Години роботи парку, одночасна кількість відвідувачів обмежені. Щоб потрапити всередину потрібно пройти температурний контроль. Нові правила захищають відвідувачів, але не дають швидко вийти на докарантинний рівень доходів.

Ресторанна сфера вже зараз адаптується до нових реалій обслуговування — це підвищенні норми санітарної безпеки, зменшення кількості столів у залах, обладнання бар’єрів між столами тощо. Наприклад, більшість закладів Starbucks у Китаї відновили роботу після карантину, але й досі обмежують кількість відвідувачів у закладах.

Під питанням залишається і повернення робітників у великі офіси зі спільними переміщеннями. Таке планування наражає на небезпеку інфікування великої кількості людей. Можливе збільшення числа робітників, які працюватимуть дистанційно, переобладнання офісів пластиковими перетинками або позмінна робота для зменшення числа працівників в офісах.

Ці та інші нові правила життя стануть на заваді швидкому відновленню економіки, вважають автори матеріалу.

Фото: rawpixel.com

 

Сподобалась стаття? Підтримай PostEat донейтом, щоб ми могли продовжити писати цікаві матеріали!

Читайте також:

Економіка Китаю нормалізується, але є ризики — МВФ

Китайські ресторани відкрились і працюють, але дотримуються підвищених норм безпеки

Засновник Ulichnaya eda про майбутнє гастрофестивалів після коронавірусу

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi