Новий тренд у ресторанному дизайні: критики пояснили, як повинен звучати заклад - PostEat

пошук

Новий тренд у ресторанному дизайні: критики пояснили, як повинен звучати заклад
16-04-2019 0 1500

administration

Автор


Ресторанні критики зазвичай звертають увагу не лише на смак страв, а й на атмосферу, яка панує у закладі. Протягом останнього десятиліття деякі з них почали скаржитися на надто високий рівень шуму у ресторанах. За допомогою програм на смартфоні вони вимірюють рівень шуму у закладах та складають рейтинги найтихіших місць. Розпочав цей рух критик Washington Post Том Сіетсема, а колеги залюбки підхопили ініціативу. Пару років тому з’явилася спеціальна програма, яка вимірює рівень шуму та створює бази даних закладів за цією ознакою.

Власники ресторанів, отримуючи скарги від своїх відвідувачів, які за вечерею не можуть почути один одного, замислилися над вирішенням проблеми. Архітектори та спеціалісти з акустики останнім часом отримують велику кількість звернень від рестораторів, які просять знайти рішення, щоб виправити ситуацію якомога швидше. Але експерти зазначають, що для зниження рівня шуму необхідні серйозні зміни у дизайні.

Спеціалісти з будівництва радять з самого початку думати над тим не лише, як буде виглядати ресторан, а і над тим, як він буде звучати. Наприклад, такі популярні рішення як високі стелі та відкриті кухні призводять до того, що у закладі стає надто шумно. Боротися з цим допомагають звукові панелі, використання спеціальної піни, а також килимове покриття і драпірування. За такий підхід виступають і медики. Вони наголошують, що шум не лише дратує, а й шкодить здоров’ю. Особливо це стосується працівників ресторанів, адже вони проводять у шумі набагато більше часу, ніж відвідувачі.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi