10 Шефів з зіркою Мішлен, яких має знати кожен - PostEat

пошук

10 Шефів з зіркою Мішлен, яких має знати кожен
17-09-2020 0 362


Історія Мішлен почалася ще у 1900, коли один з керівників компанії Michelin (зараз виробник шин) почав видавати путівники для автомобілістів. Подорожуючи світом Андре Мішлен відзначав на мапі ресторани, готелі та автостоянки, які могли б знадобитись мандрівнику.

У 1920 у путівнику вперше з’явилася зірка. Вона відповідала за ціну закладу: високі ціни позначались зіркою, схожою на квітку. З 1926 році зірка поруч з назвою стала означати унікальність ресторану та його відмінну кухню. Згодом з’явилася друга, наявність якої свідчила про те, що задля візиту ресторану можна скоригувати маршрут. Слідом і третя — найголовніша. І сьогодні, щоб відвідати заклад з трьома зірками, де майстерність кухаря найвища, люди злітаються з різних куточків земної кулі. 

Тільки найкращі заклади мають зірку Michelin, а запорукою цього є професіоналізм шеф-кухаря. Кожний шеф — це яскрава індивідуальність з величезним досвідом, знаннями, фантазією та вмінням перетворити звичайні продукти на витвір кулінарного мистецтва.

Ми зібрали для вас топ-10 кухарів від Бога, страви яких варті окремої подорожі.

Клер Сміт (Clare Smyth)

Instagram: 157,000

Країна: Велика Британія, Лондон (Great Britain, London)

Дві зірки Мішлен

Ресторани: “Core”, London (дві зірки Мішлен)

Деталі: Клер Сміт ще у дитинстві мріяла бути шефом, коли підросте. У 16 років Клер поїхала з дому, Графства Андріма, що у Північній Ірландії, та почала працювати над кар’єрою в Англії. Вона 13 років працювала під керівництвом Гордона Рамзі (Gordon Ramsay) і була шеф-кухарем до відкриття власного ресторану «Core by Clare Smyth» у місті Ноттінг-Гілл, Лондон. У травні 2018 року вона влаштувала приватний весільний прийом між Принцом Гаррі та Меган Маркл.

Клер — перша жінка у Королівстві, яка працювала шефинею у ресторані з трьома зірками. Вона була визнана найкращим шеф-кухарем світу за версією 50 найкращих ресторанів світу. Також отримала нагороду шеф-кухаря року на Національній ресторанній премії в 2019 році. Нещодавно Клер оголосила про плани відкрити новий ресторан в Сіднеї (Австралія) в лютому 2021 року.

Пол Айнсворт (Paul Ainsworth)

Instagram: 95,300

Країна: Велика Британія, Падстоу (Great Britain, Padstow)

Одна зірка Мішлен

Ресторани: Paul Ainsworth At No.6.”, Padstow, England (одна зірка Мішлен), кафе «Caffè Rojano», Padstow, England, гостьовий дім «Townhouse», Padstow, England

Деталі: Пол народився у Саутгемптоні, на південному узбережжі Великобританії. Його батько, захоплений кухнею, з дитинства прищепив сину любов до цієї галузі. Два роки Пол працював під керівництвом Гарі Родса (Gary Rhodes), англійського ресторатора. Після цього три роки був кухарем у ресторані Гордона Рамзі (Gordon Ramsay). Згодом три роки у Маркуса Варинга (Marcus Wareing).

Айнсворт набрався досвіду у талановитих та відомих шеф-кухарів Англії і згодом, об’єднавшись з двома друзями, відкрив свій заклад. Спочатку ресторан фінансував бізнесмен Дерек Мепп, але Пол швидко викупив ресторан та дав йому назву, яка є і досі. В 2013 році ресторан нагородили зіркою Мішлен.

Paul Ainsworth At No.6.включено в 50 найкращих ресторанів Великобританії за версією Good Food Guide із рейтингом 7 з 10.

Джеймс Сомерін (James Sommerin)

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Dessert for this weekend! A personal #favourite #goodfood #pastry #weekendvibes #treatyourself #supportsmallbusiness

Публикация от jsommerin (@jsommerin)

Instagram: 2,500

Країна: Велика Британія, Пенарт (Great Britain, Padstow)

Одна зірка Мішлен

Ресторани: зачинені

Деталі: У дитинстві Соммерін, залишаючись на вихідні у бабусі, випікав з нею кожну суботу. Коли хлопцю було 12 років, батько відправив сина працювати в італійський ресторан. Саме тоді Джеймс зрозумів, що бути кухарем — його покликання. Після школи він пройшов офіційне навчання кулінарії. Це дало йому неабиякий поштовх і він почав працювати шефом. Джеймс був шеф-кухарем у готелі «Cwrt Bleddyn», у селі Llangybі.

У 16 він вирушив до Шотландії, де працював поваром під керівництвом Річарда Літа, який надав йому французького стилю. У 2000 році Соммерін повернувся додому, щоб бути поруч з родиною, і став су-шефом «The Crown» у місті Уайтбрук, штат Монмутшир. У 2003 став шеф-кухарем ресторану, завдяки чому у 2007 «The Crown» отримав зірку Мішлен.

Його власний ресторан був зачинений через Ковід, тому на сайті Соммеріна пропонують завітати до @CoporationYard у Кардіффі. Організація вуличної їжі дає змогу насолодитися трапезою кращих кухарів, і звісно ж Джеймса, на гурманському ринку під відкритим небом. Команда організовує кінотеатри та тусовки зі збереженням соціальної дистанції.

Сімон Роган (Simon Rogan)

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Summer is growing at @ourfarm to supply our restaurants L’Enclume, Rogan & Co and Henrock with the highest standard of produce. At the farm, our growers and chefs work side by side to select crops to grow and standards for harvest, in an effort to continuously raise the bar for the calibre of ingredients leaving the farm and entering the kitchens. This ongoing relationship not only ensures that the best efforts are given to growing for better produce, but that equal efforts are made towards a more sustainable future through our growing methods. Our methods are based on sustainable agriculture techniques that prioritise improving soil health, increasing wildlife and farm biodiversity. We are dedicated to continuous improvement in our farming systems in line with the continuing development of sustainable agriculture practice, research and opinion. We grow vegetables, fruit, herbs, edible flowers and microgreens here on the farm, selecting and trialing a range of interesting varieties in the pursuit of better flavour. Produce is picked in the early morning to ensure only the freshest ingredients enter the kitchen, whilst different techniques are utilised to allow for us to supply the restaurants year round. Make sure you ask for a farm tour when you book any of our restaurants! . #atourcore #lenclume #farmtotable #farmtoplate #ourfarm #roganandco #simonrogan #farminguk #farmtotablerestaurant #henrock

Публикация от Simon Rogan (@rogan_simon)

Instagram: 50,000

Країна: Велика Британія (Great Britain)

Дві зірки Мішлен

Ресторани: «L’Enclume», Cartmel (дві зірки Мішлен), «Roganic», London (одна зірка Мішлен), «Rogan & Co», Cartmel (одна зірка Мішлен), «Aulis London», London, «Aulis Hong Kong»,  Hong Kong, «Aulis Cartmel», Cartmel, «Henrock», Windermere

Деталі: Сімон займається власною фермою, присвячену виробництву найкращих місцевих інгредієнтів. У інстаграмі Сімона можна спостерігати за світлинами його ферми, де вирощують овець, корів та курей, овочі та фрукти, трави, їстівні квіти та мікрозелень. “Мені дуже подобається зміна пір року, яка приносить нові та захоплюючі фрукти, овочі, трави та квіти для вирощування та включення у моє меню,” — пише кухар на сайті. 

Першим рестораном шефа був «L’Enclume» (2002), за яким послідували «Roganіс», власна ферма, «Aulis London», «Aulis Hong Kong»,  «Aulis Cartmel» (кухня кухні) та власний магазин. «Aulis Cartmel» — унікальний заклад, бо гості можуть спробувати перші страви перед тим, як вони потраплять до меню «L’Enclume». «Aulis London» створений для особливих гостей. Заклад розрахований на вісім місць, відвідувачі матимуть особливу та персональну вечерю від шефа.

«Aulis Hong Kong» розташований у самому центрі затоки Козуей, як перший ресторан міжнародної кухні Саймона. Кухарі використовують найсучасніше у світі кухонне обладнання для створення високопрогресивних страв, персоналізованих на смак лише 12 гостей одночасно. Гостям доступне унікальне бачення Рогана з перших рук, це коштує 1480 гонконгських доларів + 10% на гостя, додатково 680 гонкійських доларів для досвіду поєднання вин.

Останній ресторан шеф-кухаря відкрився у 2019 та має назву «Henrock», де головним кухарем є Брайан Лімож з Сан-Франциско.

Роган отримав першу зірку Мішлен у 2005 році, а у 2013 дві зірки, у 2018 ще по одній зірці за «Rogan & Co» та «Roganic»У 2017 році Роган став шефом року. У 2018 написав книгу рецептів ‘Rogan: The Cookbook’, яку вважає одним з найбільших досягнень.

JP McMahon

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Run when you’re happy , run when you’re sad

Публикация от Jp McMahon (@mistereatgalway)

Instagram: 20,100

Країна: Голуей, Ірландія (Galway, Ireland)

Одна зірка Мішлен

Ресторани: «Aniar», Galway (одна зірка Мішлен), «Cava Bodega», Galway 

Деталі: JP є кулінарним директором ресторанної групи EatGalway, до складу якої входять «Aniar», «Cava Bodega» та «Eat Gastropub». Він також керує кулінарною школою «Aniar Boutique». JP є послом ірландської та іспанської кухні в Ірландії та засновником і директором фестивалю їжі Galway Food Festival.

JP має кандидатську ступінь з історії мистецтв, яка зосереджується на американському мистецтві ХХ століття. У своїх ресторанах JP постійно проводить виставки та фестивалі. JP — організатор щорічного міжнародного симпозіуму кухарів під назвою ‘Food on the Edge’(«Їжа на межі»), куди приїжджають найкращі кухарі усього світу. 

Зараз JP зі своєю дружиною працюють над «Cava Bodega», рестораном іспанської кухні, що має зірку Мішлен. У закладі представлено понад 50 регіональних іспанських тапас. У його підвалі понад 100 сортів іспанських вин та пива — від недорогого до абсолютно дорогого. Відомий гурман з їжі та вина Том Дурлі оголосив, що «Cava Bodega», подає «найкращі тапаси в Ірландії».

 Джеймс Наппет (James Knappett)

Instagram: 16, 800

Країна: Велика Британія, Лондон (Great Britain, London)

Дві зірки Мішлен

Ресторани: «Kitchen Table at Bubbledogs», London (дві зірки Мішлен)

Деталі:  Першим його наставником був Гордон Рамзі (Gordon Ramsay). Темп був шалений та кількість людей величезна, бо щодня домагалися досконалості. Після Гордона Джеймс працював у Ріка Стейна, де зустрів друзів, з якими спілкується досі. Наставлення кулінарних геніїв спрацювали та Джеймс відкрив власний заклад.

На його сторінці Інстаграм світлини з ресторану дуже апетитні: анчоуси з Корнуолу, дикий гриб та власноруч спіймані гребінці з острова Оркнейські.

«Kitchen Table at Bubbledogs» — ресторан з двома зірками Мішлен, де можна насолодитись поєднанням хот-догів та шампанського. Джеймс з командою готують вечерю з 14-ти блюд, використовуючи до кожного індивідуальний творчий підхід. Всередині налічується 19 місць, щоб кожний клієнт отримав потрібну порцію уваги та турботи від шеф-кухарів. В інтерв’ю  Джеймс каже, що сенс його роботи у взаємодії з відвідувачами, у поясненні блюд та складу вин. “Навіть люди, які не знають про виробника шампанського, вивчають його та дегустують нове.”

Алекс Грін (Alex Greene) 

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Main Course Tonight, such a push with this one, was it all worth it? #GBM2020 #glenarmshorthorn #harrypotter #deaneseipic #eatdeanes #belfast #N.ireland #localproduce #proudtorepresentmycountry #pushpushpushpush

Публикация от Alex (@chefalexgreene)

Instagram: 11,100 

Країна: Велика Британія, Белфаст (Great Britain, Belfast)

Одна зірка Мішлен

Ресторани: «Eipic», Belfast (одна зірка Мішлен)

Деталі:  Пости на його сторінці з’являються нечасто, але кожного разу у самісіньке серце (шлунок).

Алекс Грін народився у Дандрумі, Північна Ірландія. Він виріс на фермі, де черпав кулінарне натхнення від бабусі, яка готувала їжу для працівників ферми. Алекс розпочав свою кар’єру в місцевому кафе «Bucks Head», а продовжив в Белфасті у закладі «Deanes», який в той час отримав зірку Мішлен. Згодом він переїхав працювати з Гордоном Рамзі, після чого був у Лондоні та Новій Зеландії. 

Зараз працює шеф-кухарем ресторану «Eipic», що має зірку Мішлен. Алекс любить, щоб страви виглядали стильно та, перш за все, були смачні. Оскільки він виріс на фермі, то захоплений вирощуванням домашніх продуктів, тож отримує інгредієнти для своїх страв у місцевих постачальників.

Анжела Хартнетт (Angela Hartnett)

Instagram: 64,900

Країна: Велика Британія (Great Britain)

Одна зірка Мішлен

Ресторани: «Murano», London (одна зірка Мішлен)

Деталі:  Анжела Хартнетт — це протеже Гордона Рамзі (Gordon Ramsay). 

На початку своєї кар’єри Анжела виграла премію за найкращого новачка і через рік отримала свою першу зірку Мішлен. Згодом вона відкрила Cielo, ресторан з групи Рамзі у Флориді. Вона стала популярною завдяки появі на британському телебаченні у програмі “Пекельна кухня”. Також приймала участь у “Мастершефі ЮК”, де керувала остаточним завданням у фінальному епізоді.

Анжела відкрила кафе “Мурано”, яке отримало зірку Мішлен. Вона сміливо проводить більшу частину свого часу тут, завжди усміхнена та повна сил. У ресторані італійське меню заманює вишуканими стравами та ароматами. Паста є основним блюдом, що доповнюється овочевими стравами. На десерт  пропонують лимонний тарт або фісташкове суфле, візитні картки ресторану.

«Для мене це дійсно гарна, проста та смачна їжа«, — коментує свій ресторан Анжела Хартнетт.

 Біллі Бойтер (Billy Boyter)

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

It was delicious ‍♂️ @thestaffcanteen

Публикация от Billy Boyter (@billy_boyter)

Instagram: 3,000

Країна: Шотландія, Селардюк (Scotland, Cellarduc)

Одна зірка Мішлен

Ресторани: «The Cellar», Anstruther (одна зірка Мішлен)

Деталі:  Біллі виріс у маленькому будинку поруч з гаванню. Більшу частину свого життя працював у Единбурзі, працював у найпрестижніших ресторанах Шотландії, в тому числі працюючи головним шеф-кухарем у «The Balmoral». Не зважаючи на престиж, він повернувся до рідного міста.

Зараз Біллі є шеф-кухарем та власником ресторану «The Cellar», який вважається іконою для місцевих закладів. Він відкрив його у 2014 році поруч з домом, де пройшло його дитинство. Ресторан отримав зірку Мішлен у 2016 році. Кухар полюбляє поєднувати непоєднуване, що подобається його відвідувачам.

Джейсон Атертон (Jason Atherton)

Instagram: 132,000

Країна: Уeрскоп, Англія (Worksop, England )

Одна зірка Мішлен

Ресторани: «Pollen Street Socia»l, London (одна зірка Мішлен), «Social Eating House», London (одна зірка Мішлен), «City Social», London (одна зірка Мішлен)

Деталі:  Атертон народився у маленькому місті та втік з дому у 16 років. Він навчався в армійській службі громадського харчування. Працював з Піром Коффманом , Ніко Ладенісос и Марко П’єр Уайтом, відомими шефами. У 2001 році він приєднався до Gordon Ramsay Group у якості шеф-кухаря «Verre» в місті Дубай.

Через чотири роки повернувся до Британії та відкрив власний ресторан «Maze». У 2007 разом с Гордоном Рамзі Джейсон відкрив ще один «Maze», а згодом ще декілька. У 2010 році Атертон відкрив  незалежне ресторанне підприємство Table No. 1, і вже у 2011 отримав першу зірку мішлен за ресторан «Pollen Street Social»У 2014 році запрацював «City Social», який отримав зірку Мішлен через шість місяців після відкриття.

Атертон має ресторан у Нью-Йорку, Себу (Філіппіни), володіє чотирма книгами та регулярно виступає на кулінарних шоу в Великобританії.

 

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi