Авторська кухня у центрі Києва: чому варто спробувати - PostEat

пошук

Авторська кухня у центрі Києва: чому варто спробувати
17-02-2025 0 3110


Якщо хочеться спробувати щось нестандартне, варто звернути увагу на ресторани з авторською кухнею. Тут шефи експериментують із поєднанням смаків, переосмислюють класичні страви та створюють унікальні рецепти. У центрі Києва таких місць чимало, і кожне з них пропонує щось особливе. У таких ресторанах їжа стає частиною історії, яку розповідає шеф, і кожен візит — це новий гастрономічний досвід.

FryWay | Instagram 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 1

Години роботи: щодня з 10:00 до 23:00

Дещо з меню: бейбі кальмар фарширований креветками та чорізо — 525 грн, татакі з лосося та цитрусово-трюфельною заправкою — 480 грн, смажені гребінці на кремі з печеної цибулі — 445 грн, дабл чіз біфштекс запечений під листковим тістом — 430 грн, качина грудка смажена на вугіллі — 395 грн, десерт “Серце єдинорога” — 220 грн.

Деталі: Триповерховий ресторан FryWay в центрі Києва поєднує затишний та стильний інтер’єр, різноманітну авторську кухню та особливу атмосферу для ваших незабутніх естетичних та гастрономічних вражень. Інтер’єр FryWay вирізняється сучасним дизайном із використанням натуральних матеріалів та приємного освітлення, а зручне розташування столиків та уважний персонал забезпечують комфортне перебування для кожного гостя.

У меню закладу представлені авторські страви – це поєднання нестандартних смаків і бездоганної вау-подачі. Серед авторських страв особливо виділяється бейбі кальмар, фарширований креветками та чорізо, який подається з сальсою із манго та томатів на чипсах з чорнилом каракатиці. Також варто спробувати татакі з лосося з обпаленими авокадо та манго, копченим сирним мусом та трюфельним понзу. Для поціновувачів морепродуктів пропонуються смажені гребінці з соусом манго-трюфель та чипсами із бекону. FryWay — це місце, де кожен знайде щось для себе та отримає незабутні враження від візиту.

Бавовна | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Князів Острозьких, 8

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Дещо з меню: дегустаційний сет від Шефа — 3400 грн, фламбована устриця з яблуком — 390 грн, сом з абрикосовим кошо — 470 грн, форель гарячого копчення з каштаном — 1100 грн.

Деталі: Ресторація авторської кухні «Бавовна» працює неподалік від Арсенальної площі. Власниця та бренд-шеф закладу Альона Смірнова та шеф-кухар Дмитро Кривошап використовують переважно локальні продукти від українських виробників. Щоб отримувати необхідні інгредієнти, шеф напряму налагоджує співпрацю з фермерами та збирачами грибів і ягід. В роботі дотримуються принципів zero waste, використовуючи весь продукт. Також увесь рік працюють над збереженням сезонних інгредієнтів шляхом ферментування, консервування, сушіння та заморозки. Ви можете обрати дегустаційний сет із 7 авторських страв на відкритому вогні від Шефа, серед яких хрусти з козулею та сомом, устриця та сорбет топінамбуру, качине пате з лакрицею або замовити вражаючі страви з меню a la cart.

CHEF’s TABLE | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Мечникова, 9

Години роботи: пн 12:00-22:00, чт-пт 09:30-22:00, сб-нд 09:00-22:00

Дещо з меню: Крок Мадам з телячими щічками — 745 грн, шоколадний брауні з компоте із вишні — 355 грн, сом на грилі з шпинатом та пюре з цвітної капусти — 675 грн.

Деталі: Chef’s Table — ресторан формату fine dining на другому поверсі магазину goodwine. Цей ресторан вражень пропонує відвідувачам авторську кухню під керівництвом досвідченого шеф-кухаря Володимира Ярославського. Кухня повністю відкрита, усі процеси відбуваються перед гостями, які сидять за своєрідною барною стійкою перед кухарем та можуть спілкуватись з ним.

Меню ресторану динамічне та змінюється відповідно до сезону, забезпечуючи свіжість та якість інгредієнтів. Сніданки готують кожного дня, окрім понеділка, у будні з 9:30 до 12:00, а у вихідні з 9:00 до 12:30. Також в ресторані пропонують A La Carte menu — це вишукані страви, які вже стали бестселерами та частина повсякденних страв на кожен день, які можна замовити кожного дня з 12:00 у будні дні та з 12:30 у вихідні. Degustation menu (його можна замовити кожного дня з 12:00 у будні дні та з 12:30 у вихідні — до меню входять спеціально підібрані шефом страви з A La Carte menu. Це ідеальний варіант для першого знайомства з Chef’s Table або для зустрічі з компанією.

Глек | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Велика Житомирська, 6

Години роботи: пн-пт 09:30-22:00, сб-нд 10:30-22:00

Дещо з меню: в’ялена оленина з буряковою мостардою та крекером — 230 грн, пухкі вареники на пару з томленим м’ясом — 290 грн, свинний живіт в квасу зі сливами з копченим пюре — 380 грн.

Деталі: Ресторан сучасної київської кухні «Глек» знаходиться в історичному центрі столиці. Заклад дотримується принципів міжнародної філософії Slow Food, яка підкреслює необхідність збереження національних і регіональних кухонь та підтримки локальної продукції. В «Глеку» страви готують саме з продуктів, вирощених на або фермерських господарствах або виготовлених у невеликих місцевих виробників, які знаходяться поруч із містом. На вас чекають найкращі українські напої, вишукана сучасна київська кухня від шефа Андрія Северенчука, дегустації різних форматів, фудпейринг.

It’s Samna | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Мазепи, 6

Години роботи: вт-нд 13:00-22:00

Дещо з меню: пані пурі з копченим вугрем — 350 грн, севіче рибаків порту «Яффа» — 720 грн, каре ягняти з лівійським кускусом — 910 грн, телячий язик з ноді — 790 грн.

Деталі: It’s Samna — ресторан сучасної близькосхідної кухні, який знаходиться у старовинній пам’ятці архітектури будинку-садибі Іпсіланті недалеко від Арсенальної площі. За кухню відповідає досвідчений шеф-кухар Меїр Адоні, який запускав ресторани у Нью-Йорку, Тель-Авіві, Берліні, Барселоні. Його кухня — це синергія Марокко, Лівану, Ємену, традиції Катару та Ізраїлю в його сучасній інтерпретації. Меню ресторану It’s Samna включає різноманітні страви, що відображають багатство та різноманітність східної гастрономії, приготовані з використанням найкращих інгредієнтів та сучасних кулінарних технік.

Matisse | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Богдана Хмельницького, 56а

Години роботи: щодня 11:00-23:00

Дещо з меню: дегустаційне меню від шефа на одну персону — 1600 грн, три текстури гарбуза зі страчателою та копченою грушею — 295 грн, перлотто з двома видами грибів із мусом з фермерського копченого сиру — 485 грн, грибна юшка з ерінгами, полентою та трюфелем — 275 грн.

Деталі: Matisse Restaurant — панорамний ресторан, розташований на 15 поверсі готелю CITYHOTEL в самому центрі Києва. У закладі об’єднали витончений стиль, комфорт і вишукану авторську середземноморську кухню. Зал з панорамними вікнами виконаний в бежевій кольоровій гамі і оформлений в мінімалістичному стилі. 

Для знайомства з кухнею ресторану рекомендують обрати дегустаційне меню від шефа на одну персону — це сет із 10 страв, який створили щоб ваше знайомство із гастрономічною філософією ресторану Matisse було легким та незабутнім. Серед страв у дегустаційному меню: хрумкий ріжок із грибним паштетом; паніпурі з ростбіфом, печеним перцем та бастурмою; три текстури топінамбура із крем-чіз, трюфелем та унагі з квасу; філе судака з фенхелем, кремом з цвітної капусти та соусом на основі фермерської молочної сироватки.

Головна фото: FryWay

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi