пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Ніжні бао-бургери, пухкі традиційні китайські баоцзи та трендові в’єтнамські бао з м’ясними і овочевими начинками стануть чудовим перекусом — розповідаємо, де спробувати азійські закуски в столиці.
Парова булочка бао народилася на Тайвані і стала дуже популярною у всьому світі завдяки мішленівському шефу-кухарю Девіду Чангу і його сміливому нью-йоркському проєкту Momofuku Noodle Bar. Зараз бао — це трендовий фастфуд, цікаві варіації якого ми знайшли і в українській столиці.
Цікаві факти про баоцзи:
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 23; вул. Новокостянтинівська, 4а; пл. Спортивна, 1а (ТРЦ Gulliver, 5 поверх); вул. Дніпровська набережна, 12 (ТРЦ River Mall).
Бюджет: ₴₴. Вок-страви (109–165 грн), супи (99–189 грн), роли (119–199 грн), салати (69–139 грн), десерти (69–75 грн).
Страви (закуски): бао-бургер з качкою – 95 грн, бао-бургер з куркою – 75 грн, бао-бургер з тофу та овочами – 69 грн, баоцзи зі свининою/куркою – 59 грн.
Напої: імбирний чай – 37 грн, саке – від 56 грн.
Деталі: паназійська кухня; доступні замовлення через чат-боти у Facebook, Telegram та Viber, а також через сайт; вегетаріанські страви; доставка Glovo, Uber Eats.
Meiwei — мережа ресторанів швидкої та смачної паназійської кухні. Тут подають страви тайської, китайської, японської кухонь. У Meiwei можна спробувати оригінальні бургери у паровій булочці Бань Бао — з качкою, котлетою з курятини або ж із тофу та овочами. Також в Meiwei готують традиційні китайські баоцзи зі свининою та з куркою. Посмакувати бао-бургери та баоцзи можна у закладі, замовити з собою або ж скористатися зручною доставкою через сайт, чат-бот або сервіси доставки Glovo та Uber Eats.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Житомирська, 21
Бюджет: ₴₴. Супи (140–220 грн), салати (110–180 грн), карі (140–240 грн).
Страви: бао-бургери з тайським фішкейком/ зі свининою BBQ/ з куркою шрірача/ з індійським смаженим тофу – 99 грн.
Напої: еспресо – 34 грн, індійський чай масала з молоком – 60 грн, кокосова вода – 90 грн, манговий сік – 90 грн.
Деталі: ресторан паназійської кухні від Вікторії Пархоменко, концептуальний інтер’єр, азійські сніданки, гастроланчі, великі винна і коктейльна карти, регулярні тематичні вечірки, резерв столів.
Asiatique — ресторан азійської кухні, створений Вікторією Пархоменко, яка 24 роки подорожувала південно-східною Азією і, беззаперечно, знається на східній гастрономії. До Asiatique варто приходити за незвичними поєднаннями інгредієнтів страв. В меню Asiatique ви знайдете чотири види бао-бургерів – з пікантною свининою BBQ, з ніжним тайським фішкейком, з гострою куркою шрірача та вегетаріанський з індійським смаженим тофу.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Золотоустівська, 16; вул. Раїси Окіпної, 8.
Бюджет: ₴₴. Салати (85–165 грн), спрінг-роли (105–150 грн), основні страви (100–225 грн).
Страви: бань бао з овочами – 80 грн, бань бао з куркою – 80 грн, бао з куркою теріяки – 80 грн, бао з тофу – 80 грн.
Напої: пунш – 76 грн, апельсиновий фреш – 68 грн, обліпиховий чай – 46 грн, еспресо – 25 грн.
Деталі: ресторани на лівому і правому берегах Києва, в’єтнамська, тайська, корейська і китайська кухні, в обох ресторанах концептуальний світлий інтер’єр з дерев’яними елементами оздоблення, червоними лампами з бахромою, картинами на стінах і великою кількістю живих рослин, доставка, формат take away.
Kitaika — це ресторани в’єтнамської, тайської, корейської та китайської кухонь. До концепції ресторанів Kitaika закладено поєднання духу сучасної прогресивної Азії та традиційних смаків паназійської кухні. В меню ви знайдете два види бао з різними начинками — парові булочки бао з овочевою начинкою та з куркою і відкриті булочки бао з куркою теріякі та з тофу.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Гончара, 30а
Бюджет: ₴₴. Супи (140–195 грн), салати (110–175 грн), основні страви (140–250 грн).
Страви: бао зі свининою – 100 грн, бао з тофу теріякі – 90 грн, бао з куркою – 95 грн, бао на основі кокосового молока та зеленого чаю – 70 грн.
Напої: лимонад диня та огірок – 55 грн, сидр – 50 грн, фільтр кава – 45 грн.
Деталі: кафе з в’єтнамською їжею та маркет, знаходиться в центрі міста, страви від досвідченого шеф-кухаря Хань, автентичні рецепти, формат take away.
HANH cafe&market — кафе з в’єтнамською їжею на вулиці Гончара. Гостей у закладі частує особисто Хань – шефиня з багаторічним стажем. В меню HANH cafe&market — величезний вибір різноманітних супів, салати з цікавими інгредієнтами, рис та локшина з м’ясом і морепродуктами, неми, дім сами. Бао в кафе готують зі свининою та гострим соусом, з тофу та теріякі, з куркою та перепелиним яйцем і солодкий варіант на основі кокосового молока зі згущеним молоком.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Мечникова, 14
Бюджет: ₴₴₴. Дім сам (99–765 грн), страви з м’яса (289–1789 грн), десерти (75–259 грн).
Страви: китайська булочка бао з яловичиною – 235 грн.
Напої: коктейлі: Negroni Deep – 220 грн, Dragon Eyes – 250 грн, Rhubarb Fizz – 230 грн.
Деталі: ресторан сучасної китайської кухні від Ектора Хіменес-Браво, розташований в центрі Києва, відкрита кухня, страви для вегетаріанців, chinese afternoon selection з 12:00 до 17:00 по буднях, тераса, комунальний стіл, стильний інтер’єр, вина з різних куточків світу.
BAO • Modern Chinese Cuisine — вишуканий ресторан сучасної китайської кухні. У меню представлений великий вибір страв з риби і морепродуктів. Всі гості можуть спостерігати за процесом приготування страв на відкритій кухні, яка відокремлена від основних зал панорамними вікнами. У BAO • Modern Chinese Cuisine рекомендуємо спробувати пухку китайську булочку бао з соковитою яловичиною.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Басейна, 2
Бюджет: ₴₴. Закуски (89–146 грн), салати (135–139 грн), основні страви (149–299 грн).
Страви: сендвіч Бан-мі в булці Бао з картоплею фрі – 135 грн, булка Бао з качкою та картоплею фрі – 135 грн.
Напої: еспресо – 39 грн, сік – 29 грн, чай – 50 грн, лате – 50 грн.
Деталі: паб, знаходиться у центрі Києва, крафтове українське пиво на кранах, котирування цін, лаконічний інтер’єр, страви європейської кухні, бізнес-ланчі по буднях з 12:00 до 16:00.
Паб «Кеды искусствоведа» знаходиться в центрі міста, в Arena City. Засновники називають заклад «пабом, в якому люблять людей і пиво». У закладі 24 крани, на яких представлено 16 видів крафтового пива. Окрім цього, тут пропонують міцні алкогольні напої — віскі, ром, текілу, джин, коньяк і бренді. З їжі представлені різноманітні пивні закуски, салати, а також супи та десерти. Спробуйте цікаву закуску — поживний в’єтнамський сендвіч бан-мі, який подають в булці бао з картоплею фрі.
Фото: Facebook Meiwei, Asiatique, Kitaika, HANH cafe&market, BAO • Modern Chinese Cuisine, Кеды искусствоведа
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi