Beermaster Brewery & Pub: дім особливого українського крафтового пива - PostEat

пошук

Beermaster Brewery & Pub: дім особливого українського крафтового пива
29-12-2023 0 6171


Скуштувати неймовірну пивну варіацію на тему мексиканських коктейлів, замовити до крафтового пива авторські ковбаси та бургери, відвідати з екскурсією сучасну крафтову пивоварню та навіть скуштувати соус із солодовим медом — ці унікальні гастрономічні враження та пригоди чекають на вас в Beermaster Brewery & Pub.

Редакція PostEat вже відвідала паб і пивоварню та дізналась, як варять самобутнє українське крафтове пиво, який гастрономічний супровід обрати до цікавих авторських напоїв та чому відвідати Beermaster Brewery & Pub варто кожному шанувальнику відмінного пива.

23 грудня в ТРЦ Respublika Park відбулось одразу дві особливі події — офіційне відкриття пабу Beermaster Pub та день народження пивоварні Beermaster Brewery, які святкують два роки творчої історії. Пивоварня та паб знаходяться поруч (їх відділяє лише прозоре скло). Вперше паб відкрився 19 лютого 2022 року, пропрацював 5 днів і потім 1,5 року не приймав гостей. В серпні 2023 року Beermaster Pub взяв в управління Олексій Волков — з цього моменту роботу пабу почали відновлювати та перших гостей в тестовому режимі зустріли вже у листопаді.

Інтер’єр пабу солідний та інтелігентний — він відтворює дизайн читального залу Португальської королівської бібліотеки, яка знаходиться в Ріо-де-Жанейро та у 2014 році була названа четвертою за красою серед бібліотек світу за версією журналу Time. Гості пабу можуть влаштуватись на затишних диванах, біля контактної барної стійки або обрати кілька місць, з яких можна спостерігати за роботою пивоварні. Також в пабі є невелика сцена, професійний звук, 5 екранів, на яких транслюють ліцензійні спортивні події. Олексій Волков також розповів, що в Beermaster Brewery & Pub плануються засідання Клубу пивних дегустаторів «КПД-100» та проведення конкурсу Hop Cup Ukraine Open Beer Awards на початку весни 2024 року.

Одна з головних фішок пабу — відкритий бар з форфасами (горизонтальні резервуари, до яких надходить пиво – прим. ред.), куди пиво потрапляє безпосередньо з пивоварні. Крани під’єднано просто до форфасів, тому в пабі ви можете насолоджуватися свіжозвареним пивом. Зокрема, у форфасах пиво продовжує своє життя, тут воно достоюється і його смак буде іншим, ніж в кегах чи банках — це гарантує в майбутньому цікавий смаковий досвід. Окрім пива від Beermaster Brewery, на кранах також є гостьові позиції від інших українських виробників, але лише найцікавіші авторські та експериментальні зразки, заради яких варто приїхати в ТРЦ Respublika Park.

Яке ж пиво можна скуштувати Beermaster Brewery & Pub та хто відповідає за його створення? Знайомтесь, професійний та досвідчений шеф-пивовар Beermaster Brewery Віктор Ващук. В 1999 році він закінчив Національний університет харчових технологій, де навчався на спеціальності «Технологія бродіння і виноробство». Після навчання присвятив не один десяток років опануванню всіх етапів та процесів пивоваріння. Свій професійний шлях бровар розпочинав на великих пивоварних заводах, а з 2012 року постійно співпрацює з українськими крафтовими пивоварнями.

«Beermaster Brewery – це перша (і не остання) експериментальна пивоварня від «Сільпо», яка підкреслює нашу загальну пивну експертизу в Fozzy Group, оскільки в нас великий власний імпорт, ми постійно привозимо з різних куточків світу цікавинки. Ця пивоварня була створена, щоб варити оригінальні сорти та проводити велику просвітницьку місію. Щоб люди зрозуміли, що пиво — це різноманітний та перспективний напій, якого зараз в світі існує більше 1000 сортів і гама його смаків дуже потужна та цікава. Наша місія в Beermaster Brewery — знайомити людей з можливостями пива, показувати технологію виробництва, пропагувати відповідальне споживання якісного продукту», — розповідає Віктор Ващук.

Обладнання в Beermaster Brewery від чеського виробника, пивоварню спроектовано під ключові задачі виробництва з урахуванням особливостей сортів, проте з універсальним функціоналом, який дозволить дотримуватись власних високих стандартів якості та варити усі стилі пива. В пивоварні використовують український, американський та новозеландський хміль, а також український та німецький солод. Як розповідає шеф-бровар, для смачного пива потрібно використовувати якісну воду, тому в Beermaster Brewery під кожен стиль пива відбувається очистка та спеціальна підготовка води.

Формат пивоварні «мікро», її потужності дозволяють виробляти 15000 літрів у місяць. Не дивлячись на невеликі об’єми виробництва, пивоварня може пишатись успіхами — лише за 2023 рік випущено 18 нових сортів пива. Також команда Beermaster Brewery більше півроку працювала над проєктом Barrel Aged Project і в результаті презентувала три нові лімітовані сорти barley wine Tabula Rasa — пива, що витримували понад 8 місяців у дубових бочках з-під рому, порто й мускателю. Спробувати ці ексклюзивні позиції ви також можете в Beermaster Brewery & Pub. «Варимо те, що любимо, а любимо ми якісне», — ділиться Віктор Ващук.

Зараз на постійні основі пивоварня випускає п’ять основних сортів пива й кілька експериментальних сортів кожні кілька місяців. Ви можете обрати пиво за стилем, смаковими нотами, міцністю (позначається в описі абревіатурою ABV) та гіркотою (позначається в описі абревіатурою IBU).

  • Enjoy 10 (3.5% ABV 18 IBU) — чеський стиль пива, легкий та питкий сесійний пілз, який можна вживати будь-коли. Дозріває 45 днів, а потім чудово втамовує спрагу.
  • Bog Spirit Sweet Stout (6.5% ABV 24 IBU) — міцний, але питкий стаут. В смаку підсмажені зерна, темний шоколад, ніжна карамель, легкі благородні дубові аромати.
  • Wild Storm Hazy Dipa (7.5% ABV 45 IBU) – це подвійна або імперська IPA з ароматами тропічних фруктів, питка та соковита на смак. Тіло пива повне, багатогранне, з помірною хмелевою гіркотою.
  • Polonez Wheat Ale (5.5% ABV 12 IBU) – ель, створений з повагою до німецької класики. Зварене з великою кількістю пшеничного солоду та зброджене на органічних рідких дріжджах, має помітний пряно-фруктовий смак з насиченим пшеничним ароматом.
  • Michelada (3% ABV 10 IBU) – ферментоване пиво із додаванням екзотичного бразильського апельсинового соку, томатного соку, лайму та пікантних мексиканських копчених перців.
  • All Roads Lead to Victory (5.5% ABV 22 IBU) – український золотий ель, створений шеф-броварем з вірою в перемогу та українських воїнів. Це справжній стиль українського пива, який незабаром буде внесений до офіційного світового класифікатора BJCP (вже очікуємо на погодження). Збалансований солодовий м’який аромат з відтінками карамелі, печива та меду.

Міцний алкоголь на барі Beermaster Brewery & Pub також ексклюзивний, кожен гість знайде щось цікаве на свій смак з усіх категорій. «Ми хочемо знайомити гостей не тільки з цікавим пивом, а і з особливими крафтовими продуктами в різних категоріях алкоголю. Кожну позицію ми ретельно відбирали, щоб наші гості отримували новий досвід і розширювали лінійку улюблених напоїв крутими зразками», — зазначає Олексій.

Щодо пивних коктейлів — наразі в меню лише «Догс Ноус», його вперше було створено в одному з кращих барів Києва «БарменДиктаті» — він дуже цікавий та зимовий, його варто встигнути спробувати. «Зараз ми працюємо над розширенням категорії пивних коктейлів, вся команда закладу має завдання та креативить у поєднаннях. Ми не маємо на меті представити цілу пивну коктейльну карту, але нам цікаво експериментувати в цьому питанні – ми досліджуємо пивні поєднання з різних країн та різних джерел, щоб презентувати щось реально цікаве», — ділиться Олексій Волков.

Не тільки пивом, але й стравами готові здивувати гостей у Beermaster Brewery & Pub. Меню для закладу створене творчім дуетом бренд-шефа ресторанних проєктів Fozzy Group Марко Черветті та справжнім майстром по м’ясу Паоло Кьяфелле (Paolo Chiafele). «Ми взяли попередній досвід обох майстрів, підкріпили його крутим сучасним обладнанням (в нас на кухні є смокер, хоспер, тепан, фритюр), додали нового і створили ідеальні страви до пива. Поступово пророблювали кожну позицію і вводили її в меню, щоб отримати реальні та чесні відгуки від гостей. Деякі страви вже пройшли чотири або п’ять доробок, аби стати відмінним супроводом до пива, представленого у пабі», — розповідає Олексій Волков.

В меню ви знайдете цікаві та оригінальні закуски та гарніри: бомбетте фрай, шматочки сиру смажені у фритюрі, загорнуті у мариновані слайси свинини з кукурудзяною крупою (139 грн), сир Реблошон маринований в пряній олії з салатною цибулею та підсмаженим хлібом за рецептом Пшемека Брога (190 грн), грибні чіпси (44 грн) та сир чеддер в солодовому меду (44 грн). До речі, солодовий мед готують в закладі з пивного сусла із пивоварні, яке тривалий час випарюють, щоб отримати концентрований та густий «мед» — на смак щось неймовірне і дуже гастрономічне.

Серед основних страв — карбонат фламандський, тушкована в стауті яловичина з цибулею та смаженою морквою, подається з картоплею фрай (369 грн), до якого ідеально пасуватиме пиво Bog Spirit Sweet Stout. Альтернативою звичній для пивного меню рульці в Beermaster Brewery & Pub стала смажена поркетта від Паоло Кьяфелле (264 грн), вона чудово смакуватиме з пивом Wild Storm Hazy Dipa або Top Hops Ipa. Вогняна баранина з міксом гострих перців (312 грн) стане приємним відкриттям для шанувальників глибоких гострих смаків, страву гарно балансуватиме пиво Enjoy 10. Відмінно пасуватиме до будь-якої м’ясної страви з меню по-справжньому гастрономічне пиво Michelada.

Особлива гордість меню – це бургери, які в закладі довели до досконалого смаку завдяки якісному м’ясу для котлет, авторським спеціям, соусам та навіть пшеничній булочці бао з хрусткою скоринкою власного виробництва. Рекомендують неодмінно спробувати бургер зі смаженими дикими креветками, хіяши та горіховим соусом (444 грн), до нього замовляйте пиво All Roads Lead to Victory. Здивувати вас готові навіть десертом — в закладі ви можете скуштувати варіацію на італійський класичний десерт «Бірамісу», в якому сир маскарпоне замішується зі стаутом і до нього ідеально пасує Bog Spirit Sweet Stout.

«Порівнювати Beermaster Brewery & Pub з іншими пивними закладами не варто — ми створили історію про поєднання якісного українського крафтового пива та відмінний гастрономічний супровід, і не збираємось зупинятись. Щоб відчути всю потужність Beermaster Brewery & Pub, просто завітайте до нас», — резюмує Олексій Волков.

Beermaster Brewery & Pub

Де: м. Київ, Кільцева дорога, 1 (ТРЦ Respublika Park)

Години роботи: пн-пт 12:00 до 23:00, сб-нд з 11:00 до 23:00

Facebook

Instagram

 

Матеріал підготовлено за підтримки Beermaster Brewery & Pub

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi