Боули у закладах Києва: вирушаємо на пошук корисної страви - PostEat

пошук

Боули у закладах Києва: вирушаємо на пошук корисної страви
16-05-2019 0 5345


Редакція PostEat дізналась, де скуштувати боули у закладах Києва. Популярністю у столичних фуді боули почали користуватись кілька років тому, проте на Заході цей тренд існує вже близько п’яти років. Швидше за все, спричинив появу боул-буму бестселер «Дієта Будди» авторства Дена Зігмона (виконавчий директор Facebook) і Тари Котрелл. Книга присвячена східним методикам та принципам харчування. Вона наголошує на важливості збалансованого та усвідомленого харчування — раціон має бути різноманітним, складатись з корисних продуктів, які треба поєднувати у чаші в невеликій кількості. Красиво цю ідею оформили фуд-блогери, поширюючи через соціальні мережі світлини красивих чаш із кашами, зеленню та іншими інгредієнтами. Боул — це не страва, це збалансована форма подачі корисних продуктів у спеціальній глибокій ємності. Столичні заклади підхопили гастротренд і пропонують киянам харчуватись корисно — ми дізнались, де шукати боули у закладах Києва.

Not Only Fish

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 94.

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (95 – 4200 грн), страви з риби (450 – 2300 грн), десерти (120 – 1470 грн).

Страви: боул лосось з соєво-імбирним соусом – 145 грн, боул креветка з соусом васабіко – 150 грн, боул тунець з соусом татакі – 195 грн, боул seafood in lemongrass sause – 150 грн, боул курка в теріякі – 115 грн.

Напої: Nori Mary – 190 грн, Gunpowder – 220 грн, Tender lavender – 180 грн.

Деталі: ресторан авторської кухні в центрі Києва, проект холдингу Bulldozer Group, шеф-кухар Олександр Алфімов, страви японської кухні з перуанським акцентом, устриці, морські делікатеси, поке-боул меню, дизайнерський інтер’єр, два поверхи, VIP-зал на 10 персон, авторська коктейльна карта.

Not Only Fish — проект міжнародного холдингу Bulldozer Group, який отримав світову славу серед поціновувачів ресторанного мистецтва завдяки успішним проектам в багатьох країнах світу. Меню ресторану є авторською інтерпретацією японської кухні з перуанськими акцентами, розроблене шеф-кухарем ресторану Олександром Алфімовим. Нещодавно шеф-кухар розробив нове bowl-меню — як справжній знавець азійської кухні, він знає, як приготувати найсмачніші боули. Розробити боул-меню для Not Only Fish Олександр Алфімов вирішив не тільки через популярність страви, а й тому, що це дуже корисна та збалансована їжа. Гості Not Only Fish самостійно обирають основу боулу – паровий рис, кіноа або локшину соба — і доповнюють її головним інгредієнтом. До боулу за бажанням можна додати овочевий топінг: авокадо, норі, кукурудзу, листя айсберга, чилі, едамаме, огірок, редис та кінзу. Замовляйте до поживного боулу авторський коктейль та поринайте у приємний відпочинок на терасі або в основному залі ресторану.

City cafe & bar ЦЛ

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Саксаганського, 13/42.

Бюджет: ₴₴. Закуски (87 – 185 грн), супи та салати (88 – 217 грн), теплі страви (102 – 260 грн).

Страви: корейський боул – 140 грн, перський боул – 185 грн, поке боул із лососем – 200 грн, поке-боул з унагі – 260 грн, манго боул – 126 грн

Напої: з меню напоїв можна ознайомитися в закладі.

Деталі: city cafe & bar, знаходиться в центрі міста, бренд-шеф Олександр Сізов, бар-менеджер Ольга Корнійчук, коктейльна карта; страви з суперфудів, страви без глютену, страви для веганів; сніданки цілий день, стильний інтер’єр, літня тераса, окрема зала для заходів, контактна барна стійка, резерв столів.

У самому city cafe & bar ЦЛ так говорять про свою оновлену концепцію: «Спочатку була інтуїція. Саме на неї ми покладалися, створюючи ЦЛ. Усе на дотик. І тут з’явились ви – наші гості, наші друзі, наша мотивація. У деталях побачили красу. У кожній страві любов, а у кожному келиху – порцію гарного настрою. Ми зрозуміли, що любимо те, що створили. Але ще більше ми любимо створювати нове – меню, коктейлі, події. І навіть назву. Відтепер ми – ЦЛ. Цілуємо, любимо та кожен день відкриваємо для вас наші двері». Нещодавно меню закладу поповнилось яскравими Special-стравами від шефа, які знайомлять киян зі смаками східних кухонь, азіатськими техніками приготування та дивують неочікуваними поєднаннями. Рекомендуємо спробувати пікантний корейський боул та ніжний перський боул.

Tin Tin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Липинського, 15 (Київський велотрек).

Бюджет: ₴₴. Стартери (45 – 245 грн), боули (225 – 245 грн), основні страви (250 – 280 грн), десерти (85 – 125 грн).

Страви: боул «Растапопулос» – 225 грн, боул «Дюпон і Дюпонн» – 225 грн, боул «Капітан Хеддок» – 245 грн, боул «Професор Турнесоль» – 225 грн, боул «Генерал Алькасар» – 245 грн.

Напої: коктейль Va Ve – 165 грн, коктейль Tuk Tuk – 185 грн, коктейль Con Khi – 185 грн, коктейль Ame-No – 195 грн.

Деталі: ресторан в’єтнамської кухні, концепт-шеф Ілля Сьомін, концепт-шеф-бармен Артем Скапенко, оригінальний інтер’єр, широкий вибір страв з морепродуктами, тераса, резерв столів, формат take away, живий молодий бамбук на столах, авторська коктейльна карта, карта алкогольних напоїв.

В’єтнамський ресторан Tin Tin — яскравий заклад для любителів усього нового, незвіданого і часом навіть трохи дивного. Стильний концептуальний інтер’єр з розписами на стінах, автентичні в’єтнамські страви і відмінні коктейлі роблять Tin Tin одним з улюблених місць столичної публіки. У закладі ви можете скуштувати п’ять авторських боулів: «Растапопулос» з яловичиною в устричному соусі з томатами чері, «Дюпон і Дюпонн» з куркою та бебі-кукурудзою в сливовому соусі, «Капітан Хеддок» з тигровою креветкою та едамаме в тамариндовому соусі, «Професор Турнесоль» — карі з темпе та баклажанами, «Генерал Алькасар» зі солодким смаженим сомом у кокосовому клярі. До кожного боулу можна обрати гарнір (рис жасмин, рисова локшина, скляна локшина), соус та спеціалітет — мариноване яйце в карамелі або хумус з міксу бобів лотоса та нуту.

Bali Bowl Café

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 14а.

Бюджет: ₴₴. Сніданки (75 – 95 грн), смузі боули (110 – 170 грн), вегетаріанські боули (115 – 125 грн), спрінг-роли (100 – 300 грн), десерти (20 – 95 грн).

Страви: полуничний боул – 125 грн, арахісовий боул – 110 грн, acai bowl – 135 грн

Напої: флет вайт – 55/75 грн, смузі mango lassi – 90/105 грн, каскара — 55 грн, смузі green matcha – 95/120 грн, матча лате — 75/90 грн.

Деталі: моноформатний заклад, вегетаріанські страви з органічних продуктів, два поверхи, лаконічний інтер’єр з натуральних матеріалів, концептуальне озеленення закладу, 30 посадочних місць, боул-тарілки з кокосу, всі страви без цукру і солі.

Bali Bowl Café – це трендовий заклад в центрі столиці, поблизу станції метро «Площа Льва Толстого». В закладі можна поринути в атмосферу райського острова та смачно і корисно перекусити. Головна концепція меню — популярні зараз вегетаріанські боули. А для тих, хто не хоче відмовлятись від м’ясних страв, пропонують боул із сейтаном – здоровою альтернативою м’ясу. Тут можна спробувати вегетаріанські боули, смузі-боули, спрінг-роли та сендвічі.

Philadelphia roll&bowl

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шота Руставелі, 10.

Бюджет: ₴₴. Роли «Філадельфія», норі-роли, боули, авокадо-салат – 139 грн, вино побокально — 39 грн, вино — 169 грн / 750 мл.

Страви: боул з лососем та соусом теріякі – 139 грн, боул з тунцем та соусом теріякі – 139 грн, боул з вугром та соусом теріякі – 139 грн, боул з тигровими креветками та соусом теріякі – 139 грн.

Напої: вино Philadelphia Шардоне – 169 грн/750 мл, вино Philadelphia брют – 169 грн/750 мл.

Деталі: tasty & healthy заклад, страви за моноціною, американська кухня та суші-бар, належить до сім’ї ресторанів Діми Борисова, знаходиться в центрі, трендові боули, вино власного виробництва, take away, доставка.

Philadelphia roll & bowl — заклад з моноціною, який відкрив на початку весни Дмитро Борисов. Формат локації — tasty & healthy, в меню — страви американської та японської кухонь. За столиками Philadelphia roll & bowl можуть розміститись двадцять гостей, тому формат закладу скоріше take away. В меню — роли «Філадельфія» і розширений варіант класичних норі-ролів, ситні трендові боули, а також салати з авокадо в половинці фрукта. Боулів у Philadelphia roll & bowl чотири види: з лососем, з тигровою креветкою, з тунцем та з вугром. Риба або морепродукти доповнені кіноа, стиглим авокадо, крем-сиром, листям салату, хрумкими огірками, соковитими томатами, цибулею, паростками сої та соусом. Всі страви в меню коштують 139 гривень, їх завжди можна доповнити келихом або пляшкою вина Philadelphia. Діє безкоштовна доставка у центральній частині міста.

BOWL

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

B2 for you ☀️

Публикация от BOWL (@bowl_cafe)

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Green power of B5🍀

Публикация от BOWL (@bowl_cafe)

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

B1 is perfect for your breakfast

Публикация от BOWL (@bowl_cafe)

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от BOWL (@bowl_cafe)

Де: вул. Олеся Гончара, 65а.

Бюджет: ₴₴. Боули (110 – 195 грн), смузі–боули (100 – 120 грн), смузі (80 – 95 грн).

Страви: боул з яйцем пашот, кіноа, лососем гравлакс і паростками – 195 грн, боул з ніжним курчам, булгуром, печеним перцем, фіолетовим песто – 170 грн, боул з матчу сиром і сезонними ягодами – 88 грн, смузі–боул з манго, бананом, кокосовим молоком і гранолою – 115 грн.

Напої: еспресо – 36 грн, лате – 50 грн, матчу – 75 грн, смузі полуниця-банан-яблучний сік-асаї – 80 грн.

Деталі: боул-кафе, знаходиться в історичній частині міста, оригінальний мінімалістичний інтер’єр, лаконічне меню, смузі та смузі-боули.

BOWL — кафе з трендовими боулами, яке відкрилось наприкінці зими в районі площі Перемоги. В закладі подають вісім звичайних боулів, два солодких і чотири смузі-боули. Варто спробувати боул з ніжним курчам, булгуром, печеним перцем, фіолетовим песто, а також смузі-боул з чорничним мусом, полуничним діпом і крамблом.

PokeBowl

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Оболонський проспект, 26.

Бюджет: ₴₴. Поке-боул (78 – 219 грн).

Страви: боул «Гаваї мікс» з кіноа, вугром і лососем – 169 грн, «Сіфуд боул» з креветками і мідіями – 127 грн, «Чікен боул» з куркою – 78 грн.

Напої: з меню можна ознайомитися в закладі.

Деталі: fast casual заклад, знаходиться на Оболоні, основа меню — гавайські поке, страви-конструктори, свіжі та корисні продукти, доставка.

PokeBowl — заклад здорової їжі в форматі fast casual на Оболоні. Тут подають варіації на тему поке — традиційної гавайської страви у вигляді міксу сирої риби та гарніру. В меню шість видів боулів — два м’ясних і чотири з морепродуктами. У відвідувачів також є можливість зібрати власний поке-боул: для цього потрібно вибрати гарнір (рис, кіноа, локшину або скрембл) і джерело протеїну (тунець, лосось, вугор, ахі туна, креветки, мідії, курка, індичка або телятина). Після цього можна доповнити страву овочами та заправити одним із запропонованих соусів.

Головна фотографія (колаж): Not Only FishЦветочная лавкаBali Bowl Café

Фото: Facebook Not Only Fish, Цветочная лавка, Tin Tin, Bali Bowl Café, Philadelphia roll&bowl, BOWL, PokeBowl

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi