Бурата на закуску і в салат: страви з вершковим смаком цього неймовірного сиру в закладах Києва - PostEat

пошук

Бурата на закуску і в салат: страви з вершковим смаком цього неймовірного сиру в закладах Києва
12-09-2019 0 5479


Страви з буратою в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Бурата — це італійський свіжий сир, котрий готують з буйволячого або коров’ячого молока та вершків. Цей сир відносять до сімейства сирів моцарела. Бурата зовні схожа на моцарелу, але має м’яку вершкову консистенцію. Вперше сир був виготовлений в 1920 році в Італії, на фермі Bianchini недалеко від міста Андрія. Сьогодні бурату виробляють в італійських регіонах Апулія, Кампанія і Базиліката. Бурату додають до салатів та піци або споживають як самостійний продукт, доповнюючи сир іншими закусками. Подають бурату при кімнатній температурі.

Сир виробляють вручну: молоко згортають спеціальним сичужним ферментом, після цього згусток занурюють у гарячу підсолену воду або сироватку. Далі масу витягують способом, характерним для виробництва сирів категорії Pasta Filata, та формують з неї мішечки, які заповнюють вершками та шматочками моцарели. Готову бурату загортають у зелене листя банана. Свіжий сир варто спожити протягом 24-48 годин.

Нагадаємо: тут ми розповідали вам про фермерські сири України. А в цьому матеріалі детально розповіли про фудпейрінги вина та сиру.

Де шукати бурату та страви з буратою в ресторанах Києва, читайте у нашому матеріалі.

Fabius

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Столичне шосе, 70

Бюджет: ₴₴₴. Плато морепродуктів (3250–5950 грн), м’ясні антипасті (95–165 грн), салати і закуски (195–480 грн).

Страви: бурата – 160 грн, сет з м’яких сирiв: бурата, моцарела, рiкота, страчатела – 460 грн.

Напої: морквяний фреш – 120 грн, еспресо – 60 грн, капучино – 80 грн.

Деталі: власна сироварня, пекарня, екотеплиця, винна карта, барне меню, коктейльна карта, дитяче меню, вишуканий сучасний інтер’єр, 5 зал, літні тераси й альтанка, панорамна тераса з лісовим пейзажем, двоповерховий ігровий будиночок і великий відкритий майданчик для дітей, жива музика, великий камін.

Особливою гордістю ресторану Fabius є власна сироварня. Ви можете замовити різноманітні сорти сиру (моцарела, бурата, рiкота, страчатела та інші). А до обраних сирів додайте цікаві вина від ресторану. Зверніть увагу, що ароматна свіжа випічка та домашня паста також готуються безпосередньо в ресторані, тож варто скуштувати і їх.

Zafferano

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: с. Вишеньки, вул. Європейська, 1.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (87–535 грн), основні страви (167–2980 грн), десерти (148–185 грн).

Страви: бурата – 216 грн, бурата афуміката – 216 грн.

Напої: Italiano Sour – 187 грн, Margarita – 230 грн, Hugo – 187 грн.

Деталі: ресторан сучасної італійської кухні, належить до сім’ї ресторанів La Famiglia, розташований в котеджному містечку Riviera Zoloche, паркінг, тераса, аніматори для дітей, доставка, резерв столів, свіжі натуральні продукти, дитяче меню і меню від шефа.

Zafferano — ресторан сучасної італійської кухні в котеджному містечку Riviera Zoloche. Тут ви можете обрати різноманітні сири та закуски до вина (в меню є спеціальний розділ «Моцарела-бар»), або замовити дегустацію трьох видів моцарели. Крім того, в ресторані є власна лавка, де продають свіжий хліб, оливкову олію, італійські сири, м’ясну гастрономію.

Spezzo

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Русанівська набережна, 8; вул. Велика Васильківська, 32, вул. Святошинська, 3а.

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (89–255 грн), паста і ризото (118–225 грн), десерти (48–136 грн).

Страви: бурата – 164 грн/ 50 г, салат з буратою, томатами чері та шпинатом – 210 грн, бурата, запечена у фокачі з томатною сальсою – 186 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо в закладі.

Деталі: мережа ресторанів італійської кухні, концептуальний інтер’єр, власна сироварня (у ресторані на Великій Васильківський), пекарня, банкетні страви, антипасті-стіл, паста ручної роботи, сніданки щодня, винна карта, дров’яна піч, багатофункціональна дитяча ігрова кімната, резерв столів.

Spezzo — мережа італійських ресторанів, де готують смачну піцу та пасту. Також у закладах мережі подають гостям сири, зварені за італійською технологією у власній сироварні, яка працює у ресторані на Великій Васильківській. Ціна сирів у меню вказана за 50 грамів та може змінюватися. До кожного запропонованого сиру ви можете обрати салат, м’ясний делікатес і заправку на вибір.

VaBene Bistro

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Б. Хмельницького, 19/21

Бюджет: ₴₴. Закуски (100–500 грн), паста (125–780 грн), десерти (65–225 грн). 

Страви: бурата (1 шт.) – 295 грн, безлактозна бурата (1 шт.) – 295 грн, суп-капучино зі спаржі з буратою та круасаном – 190 грн, Напої: Martini Brut – 900 грн, Fiano Di Avellino / Colli Di Lapio – 1500 грн.? Moёt & Chandon Rose Imperial – 3500 грн, 

Деталі: ресторан італійської кухні, знаходиться в центрі Києва, сучасний інтер’єр, VIP-зала, сніданки, колекція вин, піца-меню, формат take away, дитяче меню, в основному залі можуть розміститися 75 гостей, також є окремий VIP-зал для 10 персон, літня тераса, сезонні пропозиції в меню, спеціалітети від шефа, вина побокально, резерв столів. 

Колоритний і затишний інтер’єр закладу VaBene Bistro оформлений в стилі середземноморської траторії. Спеціально запрошений кухар-італієць запропонує справжні італійські страви, які перенесуть вас на берег Сицилії або в долину Тоскани без будь-яких кордонів! Заклад розташований поряд із Оперним театром, в бізнес-центрі Leonardo. Тому тут зручно не лише обідати, а й влаштовувати бізнес-зустрічі та святкування подій. Є чудова новина і для любителів бурати: щовівторка до ресторану здійснюються поставки свіжого сиру бурата з Італії, а також пасти, прошуто ді Парма, оливкового масла, риби і морепродуктів.

Итальянская Редакция

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 43

Бюджет: ₴₴₴. Піца (99–675 грн), салати (165–327 грн), паста (139–679 грн).

Страви: ніжний скрембл з чорним трюфелем, бріошем та буратою – 650 грн, піца «Майстер Маргарита» — 229/329 грн, бурата з полунично-томатним кремом, полуницею на грилі та анчоусами – 333 грн, трюфельна бурата, запечена в тісті з песто та томатами – 339 грн.

Напої: еспресо – 49 грн, матча лате – 89 грн, афогато – 89 грн.

Деталі: авторська італійська кухня, група ресторанів First Line Group, дизайнерський інтер’єр, бренд-шеф Володимир Ташаєв, паста власного приготування, піца з дров’яної печі, коктейльна карта, дижестив меню, у винній карті більше 100 позицій, резерв столів.

«Итальянская Редакция» — це стильний заклад італійської кухні в центрі Києва. Ви можете спробувати тут вишукані страви (наприклад, з трюфелем), смачну піцу, а також страви з сиром бурата. Варто замовити бурату з полунично-томатним кремом, полуницею на грилі та анчоусами — ця страва подарує вам нові гастрономічні враження!


Кухмейстер

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Єлизавети Чавдар, 36

Бюджет: ₴₴. Салати (75–270 грн), основні страви з м’яса (125–450 грн), десерти (35–265 грн).

Страви: «Бурата з Апулії» — 195 грн, фреш-пиріг з буратою, в’яленими томатами та базиліком – 285 грн.

Напої: грейпфрутовий фреш – 95 грн, лимонад кумкват-розмарин – 95 грн, капучино – 55 грн.

Деталі: авторська кухня, шеф-кухар Юрій Шрамченко, три поверхи, відкрита кухня, три банкетні зали на 20/50/100 персон, може розмістити до 450 гостей, бізнес-ланчі по буднях з 13:00 до 15:00, колекція вин, коктейльна карта, концертна зона, камін, дитяче меню, дитяча ігрова кімната, літня тераса, кальян, парковка, резерв столів.

Триповерховий ресторан авторської кухні «Кухмейстер» розташувався на Осокорках. У інтер’єрі ресторану використані виключно натуральні матеріали і дерево. Ви можете скуштувати тут кілька страв з буратою. Якщо хочете перекусити легкою стравою, обирайте «Бурата з Апулії», до якого за вашим бажанням можуть додати томати чері та руколу. Радимо також скуштувати нову страву у меню закладу — фреш-пиріг з буратою, в’яленими томатами та базиліком.

Фото: Facebook Fabius, Zafferano, Spezzo, VaBene Bistro, Итальянская Редакция, Кухмейстер

Головна фотографія: Spezzo

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi